Vest: Večiti odneli trofeje kupa iz Lajkovca

Večiti odneli trofeje kupa iz Lajkovca

Večiti odneli trofeje kupa iz Lajkovca

Odbojkašice Crvene zvezde osvojile su kup! Ekipa iz Beograda je sinoć, u Lajkovcu, pobedila Železničar iz Lajkovca u finalu Kupa Srbije sa 3:1, po setovima 25:18, 25:14, 18:25 i 25:23.

Krenule su oštro odbojkašice Zvezde u prvom periodu. Povele su na samom početku i delovale su vrlo ubedljivo na terenu. Napravile su Beograđanke seriju od 8:2 i stekle vođstvo 17:9. Pokušavale su izabranice Branka Kovačevića da se vrate u set, ali bezuspešno. Do samog kraja crveno-bele su bile koncentrisane i tako došle do osvajanja prvog seta.

Gde su stale u prvom, nastavile su u drugom setu odbojkašice Zvezde. Stekao je tim koji predvodi Milan Gršić prednost na samom početku od sedam poena. Vrlo raspoložene Beograđanke nisu dale šansu protivničkoj ekipi da dođe do svoje igre, a iskusna Bojana Drča razigrala je na terenu sve svoje saigračice. Vođstvo je samo raslo, a tačku na ovaj set stavila je Dajana Bošković poenom iz napada. Crvena zvezda je duplirala svoju prednost i stigla samo na korak od osvajanja trofeja.

Večiti odneli trofej kupa iz Lajkovca-0

Uspele su Lajkovčanke da pronađu svoju formu. Vodila se velika borba u prvom delu trećeg perioda, a onda su usledila četiri uzastopna bloka Železničara i rezultat je bio na njihovoj strani. Uspele su da održe stečenu prednost i sa 25:18 smanjile ukupan rezultat.

Nastavio je Železničar sa svojom igrom i u četvrtom setu. Povele su na startu sa 8:3, pa 11:5. Međutim, ipak je Zvezda uspela da poravna, a potom i preokrene rezultat u svoju korist. Blistala je na terenu Bojana Drča, a njena ekipa je stigla do dve meč lopte. Nisu iskoristile prvu, ali Jelena Lazić nije ispustila drugu šansu, već je sjajnim napadom stavila tačku na ovaj duel i donela titulu svojoj ekipi!

U Crvenoj zvezdi sa najviše poena bila je Jelena Lazić (15), dok u ekipi Železničara se najviše istakla Jovana Miroslavljević sa 17 poena.

Odbojkaši Partizana Sokerbet osvojili su Kup Srbije posle 32. godine! Beograđani su večeras, u Lajkovcu, savladali ekipu Mladog radnika iz Požarevca u finalu Kupa Srbije sa 3:1, po setovima 25:17, 23:25, 25:15 i 25:22.

Otvorio je Partizan bolje finale u prvom periodu. Tim koji predvodi Bojan Janić, bio je sjajan u blok igri, segment koji im je i doneo prednost na samom početku.

Nastavili su raspoloženi Beograđani da ređaju poene i poveli su sa 13:7. Nisu dozvoljavali crno-beli da im se Požarevljani približe i serijom od pet poena vođstvo se povećalo na 19:11. Održavali su rezultatsku razliku do same završnice i stigli do sedam set lopti, a zatim odmah prvu i realizovali u svoju korist.

Gledali smo izjednačenu igru na početku drugog seta, a u nastavku se prednost smenjivala na obe strane. Vodila se velika borba i usledila je neizvesna završnica. Pri rezultatu 22:21 za Mladi radnik, Aleksandar Andonović je napravio as-servis i uspeo da svoju ekipu odvoji na dva poena razlike. Bila je odlučna ekipa koju predvodi Dragan Bonić da poravna ukupan rezultat, a poenom iz napada iskusnog Mladena Bojovića je u tome i uspela.

Večiti odneli trofej kupa iz Lajkovca-1

Nisu se demotivisali Beograđani nakon izgubljenog seta, već su vratili svoju igru iz prvog i krenuli još oštrije u treći deo igre. Odličan je bio na mreži Novica Bjelica, a uspešno su ga pratili i njegovi saigrači. Serijom od četiri poena crno-beli su poveli sa 12:6, a zatim su brzo stigli i do još veće prednosti od 10 poena. Bio je to nedostižan rezultat za ekipu Mladog radnika, a sa 25:15 Partizan je došao na korak od osvajanja titule. 

Stekao je Mladi radnik prednost na početku četvrtog seta od pet poena, ali uspeo je Partizan da im se približi na poen razlike, međutim usledila je serija od tri poena Požarevljana i time su se opet rezultatski odvojili. Nisu se predali crno-beli, već su uspeli da izjednače i preokrenu rezultat u svoju korist, a zatim i stignu do dve meč lopte. Tačku na ovu utakmicu stavio je kapiten ekipe Lazar Marinović poenom iz napada i tako doneo titulu svom timu!

Izvor i foto: Odbojkaški savez Srbije



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar