Vest: Vek postojanja FK „Ribnikar“

Vek postojanja FK „Ribnikar“

Vek postojanja FK „Ribnikar“

Na pravoslavni praznik  28. avgusta 2023. godine na Veliku Gospojinu u Peckoj obeležena je stogodišnjica postojanja FK „Ribnikar“. 

Domaćini su pripremili bogat program,  a ovim povodom upriličena je  i izložba NMVA- odeljenja u Osečini pod nazivom "Ponosni klub slavnog imena - vek trajanja FK Ribnikar iz Pecke", čiji je autor kustos Milan Petrović. 

Na ovu veličanstvenu proslavu pozvano je preko sto igrača, a klubu u čast veterani FK „Crvena Zvezda“ i veterani domaćini odigrali su  prijateljsku utakmicu.

Po slavnom imenu osnivača lista „Politika“, fudbalski kulb u Peckoj dobio je ime, a osnovan je 1. septembra 1923. godine. Tokom svog prvog veka postojanja, FK „Ribnikar“ je imao dosta uspona i padova, ali je uprkos svim izazovimna vremena opstao. Kroz klub je prošlo nekoliko stotina igrača.

Vladislav F. Ribnikar bio je srpski novinar i osnivač lista „Politika“. Rođen je u Trsteniku, 13. novembra 1871. godine, a poginuo na Rožnju, 1. septembra 1914. braneći srpski narod u Velikom ratu. Sahranjen je u porti Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Peckoj.

Izvor: Biblioteka Osečina



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar