Vest: Vikend u znaku ukrštenica, anagrama, rebusa

Vikend u znaku ukrštenica, anagrama, rebusa

Vikend u znaku ukrštenica, anagrama, rebusa

U Koceljevi su proteklog vikenda održani 21.Susreti enigmata Srbije koji su osim zaljubljenika u “gimnastiku uma“iz naše zemlje okupili i goste iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na godišnji skup enigmata došli su učesnici iz 26 mesta te su u druženju u tamnavskoj varoši uživali gosti iz Banja Luke, Beograda, Bijeljine, Bora, Valjeva, Gradiške i Gackog, Kamenice, Zemuna, Kikinde, Krupnja, Kljajićeva, Loznice, Niša, Novog Pazara, Novog Sada, Privlake, Požarevca, Smedereva, Rume, Ćuprije, Crvenke, Šimanovaca i Ugljara ali i predstavnici domaćina.

Prema rečima predstavnika enigmatskog saveza trodnevni program predviđao je da se između takmičenja organizuju izlet i obilazak znamenitosti Koceljeve i okoline, a dobrodošlicu gostima, uz prethodno intoniranje državne himne, poželeo je i predsednik opštine Dušan Ilinčić.

Enigmate su u osnovnoj školi organizovali radionice u rešavanju i sastavljanju anagrama, rebusa, ukrštenica i sudokua a predstavljena je i igra “kvizovka” . Tom prilikom učenici su mogli da saznaju više o značaju enigmatike.

Učesnici ovogodišnjih susreta posetili su Zavičajni muzej, degustirali vino  u vinariji “Ranković” ali demonstrirali i odlično šahovsko znanje jer su u parku odigrali meč sa lokalnim šah klubom “Otvaranje” koji je završen nerešenim rezultatom 5:5.

Izlet u okolinu Koceljeve ostavio je na zagonetače posebne impresije jer su posetili crkvu u Brdarici  i saznali više o istorijatu ovog kraja, videli grm pop Luke Lazarevića, manastir Kaonu  i Ašikov grob.

Na svečanom zatvaranju uručeni su pehari, medalje i nagrade najuspešnijim takmičarima. 

 Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar