Vest: Visoki ciljevi Jedinstva za debitantsku sezonu

Visoki ciljevi Jedinstva za debitantsku sezonu

Visoki ciljevi Jedinstva za debitantsku sezonu

Jedinstvo mora da razmišlja o tome kako da pred premijernu sezonu Mozzart Bet Superlige zadrži dvojicu najubojitijih fudbalera, Kvakua Karikarija i Zubairua Ismaela, napadače koji su postigli 57 odsto golova ekipe

Protutnjalo je Jedinstvo sa Uba kroz poslednjih pet utakmica plej-ofa Mozzart Bet Prve lige Srbije, te sredinom maja u velikom stilu obezbedilo istorijsku promociju u Mozzart Bet Superligu. A u elini rang ekipa sa stadiona Drgan Džajić doletela je na krilima dvojice Orlova iz Gane - špica Kvakua Karikarija i omalenog levog krila Zubairua Ibrahima.

Dvojac mladih napadača je zajedinčkim snagama isporučio 29 pogodaka i 16 asistencija (Karikari postigao 16 i namestio devet golova), a kako je počeo plej-of za Superligu, 20-godišnji Zubairu i dve godine stariji Karikari ušli su u nezadrživi fudbalski režim i zajedničkim snagama isporučili sedam od 13 pogodaka Jedinstva u doigravanju.

Upravo zato, deluje da su to momci koje bi bilo strahovito važno zadržati i pred premijernu sezonu u Superligi budući da su minule takmičarske godine postigli tačno 57 odsto prvenstvenih golova čitavog tima (29 od 51).

Na konferenciji Ubu, nije bilo trenera ekipe Ivana Radovanovića, ali je uz prvog čoveka kluba Nemanju Matića, na pitanja novinara odgovarao i Radovanovićev prvi pomoćnik Marko Rajović, do zime igrač, a od skoro asistent u stručnom štabu.

"Svi su čuli za naše uboijite napadače Karikarija i Zubairua. Karikari je specifilna lilnst, prirastao je navijačima za srce, omiljen je u svlačionici i na tribinama. Prija nam interesovanje klubova i smatramo da je Karikari najbolji napadač, ne smao u Prvoj ligi, već i u Superligi Srbije. Hteli bismo da ga imamo na raspolaganju i da nam bude udarna igla u napadu i u dolazećoj sezoni. Klub će odlučiti o njegovom statusu, ali imamo samo reči hvale", rekao je Rajović.

Poručio je Nemanja Matić da se ne bi iznenadio da njegov Ub već u debitantskoj sezoni zaigra u plej-ofu, a tokom konferencije otišao korak dalje rečima da bi sve ispod šestog mesta bilo neuspeh za Jedinstvo. Upravo zato, treneru Radovanoviću i njegovom stručnom štabu biće neophodno da zadrže gro tima, te da najboljim igračima koji su Jedinstvo uveli u Superligu, dodaju i svežu krv... Sve u cilju rvanja sa krupnim zverkama srpskog fudbala poput Zvezde, Partizana, TSC-a, Vojvodine...

"Trener Radovanović je celu igračku karijeru proveu u Italiji, sarađivao sa ozbiljnim trenerima, u sredini gde su igrački taktičkii tehnički obučeni, sve je to upijao i zamisli pokušava da prenese igračima kako bismo se što lakše prilagodili takmičenju. Rad koji ulaže neće biit problem da se snađe u Superligi. Protiv Partizana u kupu smo igrali egal, crno-beli su se tad provukli. Veliki iskorak smo napravili na planu profesionalizma, ali se time ne zadovoljavamo i neće biti problema da se snađemo", zaključio je Rajović.

Izvor: Mozzartsport



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar