Vest: Vozači, pažnja! Policija od sutra zaustavlja sve redom, kontrolisaće čak pet stvari

Vozači, pažnja! Policija od sutra zaustavlja sve redom, kontrolisaće čak pet stvari

Vozači, pažnja! Policija od sutra zaustavlja sve redom, kontrolisaće čak pet stvari

Kako bi se povećala bezbednost pešaka, brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza na kojima je u prethodnom periodu dolazilo do ugrožavanja njihove bezbednosti

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će, u periodu od 29. jula do 2. avgusta, na teritoriji cele zemlje sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja, s obzirom da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, kao i zbog činjenice da je od početka meseca izgubilo život 48 učesnika u saobraćaju.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Kako bi se povećala bezbednost pešaka, brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza na kojima je u prethodnom periodu dolazilo do ugrožavanja njihove bezbednosti.

Uprava saobraćajne policije skreće pažnju da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

 

Izvor: 24sedam



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar