Vest: Završeni radovi na obnovi Hrama u Latkoviću

Završeni radovi na obnovi Hrama u Latkoviću

Završeni radovi na obnovi Hrama u Latkoviću

Nedelju 3. septembra 2023. Godine, XIII po Duhovima, u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Latkoviću Svetu Liturgiju, po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog g. Isihija, služio je arhijerejski namesnik kolubarski protojerej-stavrofor Saša Timotić, uz sasluženje đakona Marka Todorovića.

Ove godine navršava se deset godina od početka radova oko obnove Hrama, kapele, kao i izgradnje prodavnice i palionice sveća i obnove crkveno-parohijskog doma u Latkoviću.

Velikim zalaganjem protojereja-stavrofora Nenada Vučićevića, Crkvenog odbora i vernog naroda, uz veliku pomoć Opštine Lajkovac na čelu sa  predsednikom  Andrijom Živković, Hram u Latkoviću dobio je potpuno nov i lepši sjaj. 

Na Svetoj Liturgiji veliki broj dece i vernika su se pričestili. Na kraju Liturgije, po blagoslovu Episkopa Isihija, arhijerejski namesnik kolubarski dodelio je dve arhijerejske gramate: Dragiši Pavloviću iz Latkovića i Rajku Baboviću iz Vračevića, za trud i nesebičnu pomoć Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Latkoviću. Zatim su podeljene i zahvalnice velikim priložnicima. Potom je usledio nastup KUD-a iz Ljiga sa nekoliko pesamama i raznim igrama iz Srbije. 

Na kraju je upriličena trpeza ljubavi koju su pripremili  parohijani ove parohije.

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar