Vest: Železničar siguran u Češkoj

Železničar siguran u Češkoj

Železničar siguran u Češkoj

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca slavile su na gostovanju u Brnu protiv ekipe Kralovo Pole rezultatom 3:1 (25:21, 19:25, 25:22, 25:9) i napravile krupan korak ka osmini finala CEV kupa.

Lajkovčanke su tako napravile veliki korak ka plasmanu u narednu rundu, pred revanš na domaćem terenu koji je na programu 15. novembra. Ukoliko eliminišu Čehinje, Lajkovčanke će u osmini finala igrati protiv pobednika meča šesnaestine finala između švajcarskog Dudingena i italijanskog Kjerija.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Železničar je odlično ušao meč i porpilično sigurno rešio prvi set protiv češkog tima. Pri rezultatu 7:7 usledila je serija srpskog tima od 9:2, kojom je napravljena ključna razlika i utaban put ka vođstvu od 1:0.

Drugi set doneo je odgovor ekipe iz Brna, koja je od početka do kraja kontrolisala situaciju na terenu i poravnala rezultat na 1:1.

Međutim, to nije pokolebalo Lajkovčanke koje su sjajno otvorile treći set i u jednom trenutku su imale velikih 21:14. Domaće odbojkašice se nisu predavale i u finišu seta su prišle na samo poen zasotatka (23:22), ali je Železničar sa dva vezana poena vratio vođstvo.

Četvrti set doneo je apsolutnu dominaciju srpskog tima koji ni u jednom trenutku nije dozvolio protivnicama ni da pomisle o taj-brejku, dozvolivši im svega devet poena.

Najefikasnija u redovima Lajkovčanki bila je Jovana Zelenović sa 21 poenom, Malina Terel je dodala 15, a Ksenija Tomić i Ljubica Milojević po 10 poena.

Izvor: Sportal



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar