Vest: 2,8 miliona dinara za čišćenje najveće deponije

2,8 miliona dinara za čišćenje najveće deponije

2,8 miliona dinara za čišćenje najveće deponije

Ministarstvo zaštite životne sredine i opština Mionica izdvojili su 2,8 miliona dinara za nelegalno odlaganje otpada čime će biti očišćena najveća deponija u Mionici, na zaobilaznici kod mosta. Ministarka Irena Vujović danas je potpisala ugovore sa predstavncima loklanim samoupravama širom Srbije, među kojima je i opština Mionica.

Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je više od 2,2 miliona dinara, a opština Mionica skoro 600 hiljada dinara.

- Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zaštite životne sredine na podršci. Uz pomoć odobrenih sredstava uspećemo da očistimo najveću deponiju u Mionici. Ministarstvo na čelu sa ministarkom Irenom Vujović posvećuje ozbiljnu pažnju na zaštiti životne sredine u našoj opštini. Prethodnih godina odobrena su nam sredstva za uklanjanje drugih divljih deponija, uspeli smo da uredimo pojas oko Ribnice i napravimo linijski park.  Odlična vest za sve građane Mionice je da je naša opština obuhvaćena projektom izgradnje regionalne deponije u Kaleniću, tako da ćemo i na taj način rešiti probleme upravljanja otpadom – kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković i dodaje da se u Mionici mnogo uradilo na zaštiti životne sredine, počev od izgradnje toplane na biomasu u kojoj je uloženo 138 milona dinara pa do izgradnje 20 kilometara kanalizacione mreže i dva prečistača otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci.

-Danas sam potpisala ugovore koji su namenjeni unapređenju kvaliteta vazduha i zemljišta i za koje smo obezbedili značajna sredstva. Čestitam gradovima i opštinama koji su ove godine kandidovali kvalitetne projekte i tako uspeli da iskoriste priliku da, uz podršku Ministarstva koje vodim, unaprede kvalitet života građana u svojim sredinama. Važno je da svi koji su dobili sredstva, što pre počnu i sa radovima na terenu, kako bi se u najkraćem roku realizovali ovi projekti, važni za građane - rekla je Vujović.

Opštini Mionica ova sredstva odobrena su preko Javnog konkursa za dodela sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada , a pored Mionice sredstva su dobila još 34 lokalne samouprave, a Ministarstvo je po ovom konkursu izdvojilo više od 113 miliona dinara.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar