Vest: „40 godina detinjstva u Nevenu"

„40 godina detinjstva u Nevenu"

 „40 godina detinjstva u Nevenu

Povodom 40 godina od osnivanja, predškolska ustanova „Neven" pod pokroviteljstvom opštine Mionica organizovala je izložbu „40 godina detinjstva" u galeriji Kulturnog centra. Svi zainteresovani izložbu mogu besplatno posetiti u narednih mesec dana. Fotografije koje su izložene predstavljaju retrospektivu na prethodnih 40 godina rada predškolske ustanove.

-Čast mi je što zajedno možemo da podelimo uspomene koje smo stvarali 40 godina. Ovaj jubilej je uspeh svih nas. Uspeh svih Mioničana. Preškolska ustanova je zasigurno jedna od najradosnijih ustanova u našoj opštini. Takva je i večerašnja izložba, topla i emotivna. Vraća nas u godine koje su iza nas, evocira uspomene, podseća na divne trenutke koje smo proveli u detinjstvu. Zahvalio bih se vaspitačima, koji su srce ove ustanove i koji čine veliki doprinos našoj maloj zajednici kroz svoje svesrdno angažovanje-rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

  

Izložbu su otvorili polaznici vrtića koji su otpevali pesmu „Zemljo moja", koja se emitovala na video bimu.

Pored izložbe i programa, organizovana je i humanitarna akcija ,,Prodajemo lepe reči" gde su se na štandu prodavali bedževi i novogodišnje čestitike gde su prisutni mogli kupiti ,,lepu reč" i tako dati svoj doprinos u prikuljanju novca za lečenje devojčice Tanje Đokić iz Mionice.

Prisutnima se obratila i direktorka PU „Neven" Branka Petrović.

-Zahvaljujem se zaposlenima, svima koji su večeras sa nama. Mi smo tim. I to se vidi. Hvala na strpljenju, podršci. Hvala na požrtvovanosti. Trajaće vrtić dok smo tako složni. Zahvaljujem se predsedniku opštine Mionica Bobanu Jankoviću. Zato što inicira projekte, podržava naše ideje. Zato što se oseća da ima sluha i da podržava obrazovanje kao nešto mnogo važno i što je uvek tu, sa nama -rekla je Branka Petrović.

  

Više od 10 hiljada mioničkih mališana prošlo je kroz vrtić, a ove godine predškolska ustanova broji ukupno 235 polaznika.

-Mi smo u prethodnih sedam godina investirali preko pola milijarde dinara za poboljšanje uslova za vaspitavanje i školovanje dece. Renovirali smo vrtiće i škole. Asfalitrali puteve, da bi deca iz mioničkih sela mogla laške da stignu do vrtića, do školskih učionica. U narednom periodu nastavićemo sa investicijama u budućnost. U bolju budćnost dece Mionice-dodao je Janković.

 „40 godina detinjstva u Nevenu

Predškolska ustanova „Neven" osnovana je 1981. godine, a predškolsko obrazovanje se pored Mionice organizuje i u izdvojenim odeljenjima u Bukovcu, Rajkoviću, Brežđu, Dučiću i Osečenici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar