Vest: Eksplozija u "Krušiku", povređena radnica! Oglasili se iz fabrike

Eksplozija u "Krušiku", povređena radnica! Oglasili se iz fabrike

Eksplozija u

 

U fabrici namenske industrije "Krušik" u Valjevu jutros je došlo do eksplozije u kojoj je povređena jedna radnica, prenose mediji.

Ona je prevezena u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu i zasada nije poznato koliko su teške povrede koje je zadobila.

Iz te fabrike je saopšteno: U Holding korporaciji "Krušik" u pogonu Laboračnica 1, jutros u 8.25 časova, tokom izrade upaljača došlo je do detonacije kapisle koja ima 0,3 grama eksploziva i povređivanja radnice.

Kako je navedeno, tom prilikom, zaposlena je zadobila površinske povrede jagodica oba palca i posekotine na licu, pri čemu nije došlo do povrede očiju.

- Radnica je odmah prevezena u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu gde je zbrinuta. Prema prvim informacijama dobijenim od nadležnih službi, reč je o lakšim telesnim povredama - navedeno je u saopštenju za javnost.

Iz "Krušika" je saopšteno da je formirana komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog slučaja, koji nije naneo štetu proizvodnom objektu i nije imao uticaj na životnu sredinu.

U prethodnoj eksploziji koja se dogodila krajem januara ove godine jedna radnica vojne fabrike “Krušik” je teže, a jedna je lakše povređena. 

Izvor: 24sedamPodeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar