Vest: Jedinstvo grabi ka vrhu. Kolubara potonula iz play-off zone

Jedinstvo grabi ka vrhu. Kolubara potonula iz play-off zone

Jedinstvo grabi ka vrhu. Kolubara potonula iz play-off zone

Odigrano je još pet utakmica 28. kola u kome je najviše profitiralo Jedinstvo sa Uba, jedini tim iz “vodeće četvorke” koji je upisao pobedu.

U okršaju direktnih konkurenata za plasman u Mozzart Bet Superligu Srbije, Jedinstvo sa Uba je slavilo mnogo važnu pobedu u Inđiji – 1:0. Zablistale su “crne pelre” gostiju Kvaku Karikari i Ibrahim Zubairu.

Karikari je u 70. minutu “ukrao” loptu na sredini terena, odigrao dupli pas Zubairuom, protrčao kroz odbranu domaćih kao brzi voz i na tacni servirao zicer rezervisti Jovanu Stojanoviču koji je minut ranije ušao sa klupe. Iskusni napadač nije propustio ovakvu priliku i doneo je vođstvo Jedinstvu.

Ipak, imala je Inđija idealnu šansu u 90. minutu da izbegne proaz i ostane na trećem mestu. Golman Jedinstva Dubljanić je srušio Vasilija Janjića i skrivio penal. Odgovornost je preuzeo Slaviša Stojanović i poslao loptu visoko preko gola.

Mogao bi ovo na kraju sezone da se ispostavi kao najskuplji promašaj Inđije. Gosti na Ub nose tri boda sa kojima su preskočili Inđiju i trenutno su trećeplasirani sa dva boda manje od Tekstilca i dva više od današnjeg rivala i Smedereva.

Radnički 1922 je golovima Stefana Stanisavljevića pobedio Kolubaru sa 2:0 i ostao u trci za visok plasman. Robusni napadač ekipe iz Sremske Mitrovice mrežu gostiju tresao je u 16. i 61. minutu. Zanimljivo, Stanisavljević je u prvom delu sezone kao pozajmljeni igrač lučanske Mladosti branio boje upravo Kolubare.

Jedinstvo je trenutno na 3. mestu PLS-a dok je Kolubara skliznula u play-out zonu gde je trenutno na 10. mestu.

Izvor: Mozzartsport



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar