Vest: Preko 400 takmičara na "Mionica open 24"

Preko 400 takmičara na "Mionica open 24"

Preko 400 takmičara na

U subotu je u prepunoj hali mioničkog Sportskog centra održano prvenstvo Srbije u sportskom plesu „Mionica open 24" gde je učestvovalo preko 400 takmičara iz Srbije i 42 takmičara iz inostranstva. Posle kvalifikacionog dela, dobijeni su šampioni državnog prvenstva u standardnim plesovima za kategoriju do 21 godine, a to su Nikola Popović i Andrea Savanović iz plesnog kluba „Aurora" iz Beograda.

Državno prvenstvo otvorio je predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je tom prilikom izjavio da je Mionica opravdala epitet dobrog domaćina i kada je reč o državnim takmičenjima.

- Ovakvo takmičenje nam je još jedna potvrda koliko je bilo važno da Mionica dobije modernu sportsku halu gde se danas održavaju takmičenja nacionalnog ranga. Večeras smo imali priliku da pogledamo i nastup naše dece koji je bio odličan – rekao je Janković i poručio učesnicima da je ovo takmičenje još jedna prilika ka upoznavanju samih sebe, svojih potencijala i vrednosti.

Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a generalni pokrovitelj opština Mionica, dok su neposredni organizatori Plesni savez Srbije i plesni klub „RMP".

-U ime organizatora želim da se zahvalim svim učesnicima koji su priredili veče za pamćenje, opštini Mionica i predsedniku Bobanu Jankoviću koji prepoznaje vrednosti značajne za svoj grad i okruženje. Iz razloga da budemo bolji večeras smo uradili dve stvari. Predstavili smo ples kako treba da izgleda u okvirima školskog sporta i doveli ruski plesni par sa svetskom reputacijom, da u revijalnom delu demonstrira svu lepotu sportskog plesa na opšte zadovoljstvo prisutnih. Naša misija je popularizacija plesne veštine u sredinama van Beograda i Novog Sada i da ovaj prelepi sport uđe u redovni nastavni plan i program učenika osnovnih škola – kaže Predrag Mićić, član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije i predsednik komisije za školski i rekreativni ples.

Pobednici rejting takmičenja u seniorima su Aleksa Matović - Jovana Klenkovski u starijim omladincima Petar Prokić - Tisa Babić svi članovi plesnog kluba „Beodens" iz Beograda.

U večernjem Gala programu publika i svi prisutni mogli su da uživaju gledajući gostujući ruski plesni par Vladena Kiriluka i Anu Tomašević koji su na svetskom nivou demonstrirali svu lepotu sportskog plesa.

U predigri večernjeg finala predstavljeno je međugradsko promo takmičenje 15 osnovnih škola, koje su prihvatile i podržale pilot projekat pod nazivom „I svi daplešu". Posle jednomesečne obuke od 4 nastavna časa usledilo je školsko a zatim i međugradsko takmičenje na kome je pobedila „Prva osnovna škola" iz Valjeva. Preko 120 muško ženskih parova – učenika trećih razreda iz sledećih osnovnih škola:" Andra Savčić", „Desanka Maksimović", „Milovan Glišić", „Nada Purić", „Sestre Ilić" i „Prva osnovna škola" iz Valjeva, zatim „Milan Ilić Čiča", „Miloš Obrenović" i „Sveti Sava" iz Aranđelovca, „Slavko Popović" iz Darosave, „Prvi srpski ustanak" iz Orašca i „Milan Rakić" iz DonjeToplice i Mionice je u saradnji sa RMP timom su omogućili deci da bolje upoznaju sportski ples, sistem takmičenja neposrednim učešćem dece koja su završila jednomesečnu obuku i gledanjem večernjeg finala najboljih sportskih takmičarskih plesnih parova.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar