Vest: 13. Festival zimnice

13. Festival zimnice

13. Festival zimnice

U Koceljevi će u petak početi 13. Festival zimnice, dvodnevna privredno-turistička manifestacija, koja svake godine krajem septembra meseca okuplja veliki broj izlagača i posetilaca. Sudeći prema broju prijavljenih učesnika, tako će biti i predstojećeg vikenda.                                                                                                                   

Proizvođači zimnice iz tamnavskog kraja su proteklih meseci preradili  velike količine voća i povrća i za posetioce sajma napunili na hiljade teglica i flaša slatkog, slanog i kiselog programa. Na tezgama će biti moguće pronaći i pčelarske proizvode,  sireve, domaće mesne prerađevine, sveže i sušeno voće, rakije, začine...                                   

Prema rečima organizatora ove godine svoje proizvode prezentovaće oko 200 izlagača od kojih je veliki broj onih koji će kupcima ponuditi zimnicu i to ne samo iz našeg kraja već i iz drugih regiona Srbije.                                                                                   

Posetioce na Festivalu zimnice u Koceljevi očekuje bogat kulturno-zabavni program.  Za petak je, nakon svečanog otvaranja u podne, najavljen dečji program u realizaciji obrazovnih ustanova. U popodnevnim satima na bini u parku će se smenjivati folklorna društva i koreografije u okviru Smotre dečjeg folklora, a u večernjem terminu biće održan koncert Milana Topalovića Topalka.                                                                       

Od kulturnih sadržaja organizatori su izdvojili otvaranje slikarske izložbe i književno veče “Tamnavske priče Janka Veselinovića” .                                                           

Godinama unazad jedan od najaktuelnijih pratećih sadržaja Festivala je takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša koje će i ovoga puta, prema tvrdnjama Organizacionog odbora, u subotu okupiti preko 200 takmičarskih ekipa iz cele Srbije.                         

Manifestaciju će drugog dana tradicionalno “obojiti” kostimi najmlađih stanovnika ove opštine u okviru karnevala i maskenbala.                                                                           

U muzičkom delu programa posetioci će najpre  uživati u nastupu KUD “Novi Beograd”, a zatim, pre nego što vatromet najavi kraj ovogodišnjeg Festivala zimnice, i u pesmama Miroslava Ilića.           

 

13. Festival zimnice-0



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar