Vest: Andrea peta u Srbiji iz računovodstva

Andrea peta u Srbiji iz računovodstva

Andrea peta u Srbiji iz računovodstva

 

Predstavnica koceljevačke srednje škole nije uspela da osvoji republičko takmičenje iz računovodstva održano 19. i 20. aprila u Smederevu, što je prethodno dva puta pošlo za rukom starijim učenicima ove škole. Ipak, Andrea Radosavljević, maturantkinja smera ekonomski tehničar ostvarila je, prema mišljenju njene mentorke Marijane Bajić zapažen rezultat, jer se našla na petoj poziciji.

–Prošle i pretprošle godine smo bili prvaci na republičkom takmičenju i bili smo i u ulozi domaćina. Ove godine konkurencija je bila značajno veća. Dvadeset ekonomskih škola iz cele Srbije je učestvovalo. Nismo se uplašili konkurencije i naša predstavnica Andrea je vredno i predano radila proteklih meseci u želji da ostvari što bolji rezultat- rekla je profesorka Bajić i dodala da su takmičari radili teorijski deo i dva zadatka u trajanju od 180 minuta, što je bilo zahtevno.

–Andrea se lepo snašla i uradila zadatke u predviđenom roku, tako da smo nakon izlaska rezultata shvatili da je visoko pozicionirana, na petom mestu u ozbiljnoj konkurenciji, gde su učesnici uglavnom bili đaci iz usko specijalizovanih ekonomskih škola, sa velikim brojem odeljenja. Iza nas su ostali veliki školski centri poput Beograda i drugih velikih gradova.

To je već samo po sebi veliki uspeh. Mi smo najmanja škola koja je učestvovala sa tako visokim plasmanom u konkurenciji 20 škola iz cele zemlje. Čini mi se da smo posle nekoliko godina učešća na takmičenjima postali prepoznatljivi kao veoma uspešni takmičari- zaključila je Bajić.

Predstavnica koceljevačke srednje škole zadovoljna je postignutim plasmanom i dodaje da je najvažnije da je dala sve od sebe, te da se isplatio trud i vreme uloženo u rad i vežbanje.

–Posle ovoga sam stekla neka značajna iskustva i sigurna sam da će mi ona pomoći prilikom upisa na Ekonomski fakultet. Veoma je važno za mene što sam “odmerila snage” sa svojim vršnjacima, shvatila gde se nalazim u odnosu na druge, spoznala nivo svog dosadašnjeg znanja i potencijala. Uz malo dodatnog angažovanja, truda i rada sve može da se postigne. Sa profesorkom sam imala lepu saradnju- istakla je Andrea.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar