Vest: Dodatni radovi pomerili rokove

Dodatni radovi pomerili rokove

Dodatni radovi pomerili rokove

Narodni poslanik Veroljub Matić i predsednik opštine Dušan Ilinčić obišli su radove na izgradnji i uređenju parka. U toku je realizacija prve faze projekta a planirana dinamika radova nije ispoštovana zbog, kako kažu, opravdanih razloga.                                                                                                                                                                                      -Prva faza je već trebala da bude završena ali ne radi se na uštrb kvaliteta. Osim toga, imamo i razne izmene i dopune i to rešavamo u hodu. Rasveta je produžila vreme predviđeno za izvođenje radova jer je naknadno uvrštena u projekat. Želimo da ispravimo sve uočene nedostatke na terenu i da sve ono što je negde propušteno prvobitnim planom uvrstimo u projekat u toku samog izvođenja radova i uređenja parka. Takva je situacija i sa trotoarom u ulici pored parka, pomenutom rasvetom i drugim, sitnijim detaljima koji su važni da bi na kraju dobili jednu lepu sliku, kvalitetnu celinu sa svim neophodnim segmentima - izjavio je Ilinčić i dodao da se radi ne damo na lokaciji parka već i mimo njega, u neposrednoj okolini, kako bi ljudi koji žive u ovom delu Koceljeve bili zadovoljni, a zatim i svi oni koji će biti korisnici prostora.                                                                                                                                                                                 

Probijanje rokova i dodatni radovi, kako kažu investitori, za sada nisu nepovoljno uticali na finansijsku konstrukciju. Za realizaciju ovog dela projekta izdvojeno je 38 miliona dinara od čega je učešće države 30 odsto dok je ostatak obezbeđen iz lokalne kase.                                                                                                                                                                 

Projekat rekonstrukcije parka sadrži tri faze. Preostale dve će se raditi u narednom periodu i na njih se, prema tvrdnjama nadležnih, neće predugo čekati.  Prema rečima predsednika opštine prioritet je prva faza koja je najkompleksnija.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar