Vest: Donacija Ministarstva zdravlja

Donacija Ministarstva zdravlja

Donacija Ministarstva zdravlja

Proteklih dana koceljevački Dom zdravlja dobio je novi sanitet.Ova donacija Ministarstva zdravlja u velikoj meri će poboljšati vozni park jer je prethodni sanitet u ovu zdravstvenu ustanovu stigao pre nekoliko godina.                                                                                                             

Prema rečima nadležnih Dom zdravlja raspolaže sa prilično starim voznim parkom i na raspolaganju je do sada imao četiri saniteta koja nisu u tako dobrom stanju.                                                   

Predsednik opštine Dušan Ilinčić najavio je da će koceljevačka zdravstvena ustanova uskoro dobiti i kombi vozilo namenjeno za prevoz dijalizanata. Ovih pacijenata je, nažalost, sve više u tamnavskom kraju. Ranije ih je bilo do troje, a sada je nekoliko puta više onih koji u određenim intervalima, odnosno dva puta nedeljno moraju da se prevezu do bolnice u Šapcu.                                                                                                                                       

-Pacijenti su iz cele opštine. Od Družetića, preko Svileuve i Koceljeve do Donjeg Crniljeva. Kako je korona trajala dve godine i bila primarna u zdravstvu, sada nam isplivavaju problemi sa kojima se nismo bavili u tom periodu i koji su, čini mi se, bili zanemarivani poput ovih ljudi kojima je dijaliza trenutno jedina nada. Ovo je samo jedan segment na koji  smo trenutno fokusirani i koji moramo da obezbedimo- izjavio je predsednik opštine.                                                                                                                                               

On je dodao da je vrednost novopristiglog saniteta marke Fiat oko 7-8miliona dinara i ukazao na činjenicu da Dom zdravlja u Koceljevi nema službu Hitne pomoći te da građani neretko to nemaju na umu.                                                                                                                                         

-Često se dešava da meštani zovu da sanitet dođe na neku lokaciju što ne bi trebalo da bude u praksi primenjivano, jer je reč o Domu zdravlja. Dakle, sanitet je prvenstveno namenjen pacijentima koji dospeju do zdravstvene ustanove i za koje se utvrdi da su u nekom urgentnom stanju, da se uz pratnju lekarskog tima prevezu do najbliže bolnice- objasnio je Ilinčić.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar