Vest: Dozvoljeno točenje goriva u kanistere do 60 litara

Dozvoljeno točenje goriva u kanistere do 60 litara

Dozvoljeno točenje goriva u kanistere do 60 litara

Vlada Srbije usvojila je izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom se omogućava pumpama da se isporuka goriva osim utakanjem u rezervoare prevoznih sredstava, može vršiti i sipanjem u posude za transport naftnih derivata u maksimalnoj količini do 60 litara.

Na ovaj način omogućeno je, pre svega poljoprivrednicima koji kao sredstva za rad koriste poljoprivredne mašine, da nastave nesmetano obavljanje poslova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Važeća odluka, kao i njene izmene donete su u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, javlja Tanjug.

Vlada Srbije usvojila je i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, a imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova.

Takođe, odlučeno je da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, doda i rafinisano suncokretovo ulje.

Izvor: Kamatica



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar