Vest: Drugo mesto za “Tamnavske bisere”

Drugo mesto za “Tamnavske bisere”

Drugo mesto za “Tamnavske bisere”

Na 40.susretima mladih inovatora i preduzetnika, nedavno održanim u Bogatiću u organizaciji Saveza pronalazača Srbije, biznis ideja jednog od dva tima koceljevačke Srednje škole, u konkurenciji 28 ekipa, osvojila je drugo mesto.

–Savez pronalazača je početkom aprila organizovao manifestaciju pod nazivom Takmičarski dani mladih preduzetnika i inovatora do 17 godina  po svim okruzima Republike Srbije. U okviru nje je najpre organizovana radionica, tj.edukacija na temu izrade biznis plana, da bi nekoliko dana kasnije bilo održano takmičenje mladih za izradu biznis planova- objasnila je profesorka Marijana Bajić.

Srednja škola iz Koceljeve na ovoj manifestaciji predstavila se sa dva tima sastavljena od po pet učenika prvog razreda ekonomskih tehničara i mentorima Marijanom Bajić i Vesnom Gligorić.

Jedna ekipa je kroz svoj biznis plan razradila proizvodnu idjeu, dok se drugi predstavio sa uslužnom delatnošću.

–Ova edukacija namenjena je učenicima osmog razreda kao i đacima prvog razreda srednjih škola smer ekonomski tehničar. Svaki tim na ovom takmičenju imao je na raspolaganju pet minuta za prezentaciju svojih poslovnih ideja na video bimu pred svim učesnicima.  U velikoj konkurenciji jedan od naših timova, onaj koji je razradio proizvodnu ideju pod nazivom Tamnavski biseri, osvojio je drugo mesto- rekla je Bajić.

Ideja koja je visoko ocenjena od strane žirija bila je na temu otvaranja mini mlekare. Kroz odlično urađen biznis plan definisana je ideja kroz potreban prostor, opremu, zaposlene, analizirana je konkurencija, finansijski aspekti, prihodi i rashodi, očekivani profit.

–Način izlaganja, rezultat, način izrade biznis plana i finansijska analiza visoko je ocenjena i dobila je srebrnu medalju, odnosno osvojila je drugo mesto na ovoj manifestaciji- još jednom je istakla profesorka Srednje škole u Koceljevi.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar