Vest: Hana najuspešnija karatistkinja

Hana najuspešnija karatistkinja

Hana najuspešnija karatistkinja

Koceljevački karate klub "Ipon" je u toku prethodne godine ostvario odlične rezultate i našao se u društvu najboljih ekipa, zauzevši sedmu poziciju na tabeli. Za najuspešniju takmičarsku kluba u 2021.godini proglašena je Hana Dacić iz Koceljeve.

Ovim sportom počela je da se bavi pre tri godine, na nagovor drugarica iz škole ali i da bi, kako kroz smeh kaže, “tukla” tetku.Počela sam da treniram 3.februara 2019.godine. Tetka me je slušala ali smo uživale u tome da se gnjavimo pa sam morala da nučim da se “odbranim” od te njene ljubavi.

Mislila sam da će mi karate u tome pomoći. I drugarice su počele da treniraju pa su me pozvale da im se pridružim i probam da treniram taj sport - otkriva sa smeškom ova vedra devetogodišnjakinja. 
I već na samom početku bilo je jasno da je reč o talentovanoj devojčici. Do sada je osvojila dva pehara i 23 medalje a najdraža joj je zlatna iz Ćićevca sa prvog takmičenja na kojem je posle samo nekoliko meseci od početka bavljenja ovim sportom osvojila dva odličja.

Hana najuspešnija karatistkinja-0

–U karateu mi se najviše dopada kada odemo na takmičenja. Volim da se takmičim. Do sada sam se takmičila u kategoriji kata i sparinga a uskoro bi trebala da nastupim i u borbama i veoma se radujem zbog toga. Jedva čekam. Ne plašim se ničega. Dolazim na treninge, vežbam i trudim se i sigurna sam da ću tako biti uspešna. Na takmičenjima uvek bude mnogo drugara i pehara. To mi je najlepše, kada osvojimo medalje i pehare- priča Hana koja je do sada stigla do narandžastog pojasa.

Temperamentna, vesela i nasmejana, već od malih nogu, čini se, zna šta hoće, ima svoje ciljeve i preduzima sve što treba da ispuni svoje snove. Kada poraste, kaže, volela bi da bude uspešna i poznata karatistkinja i vaspitačica.

Hana je odlična učenica. Bez problema usklađuje sve obaveze i dodaje da  joj ništa nije teško. Osim ovog sporta bavi se pomalo i modernim plesom. Uživa u muzici i pevanju. Voli fizičko, matematiku i muzičko. Energična, odgovorna i sa već izgrađenim stavovoma i ciljevima, uvek željna dokazivanja i novih uspeha, Hana se vredno priprema za predstojeća takmičenja i stremi ka osvajanju novih odličja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar