Vest: Konkurs za dodelu nagrada studentima

Konkurs za dodelu nagrada studentima

Konkurs za dodelu nagrada studentima

Konkurs za dodelu nagrada i pomoći iz sredstava Fonda opštine Koceljeva za studente sa ovog područja objavljen je poslednjeg dana novembra meseca a prijavljivanje je moguće do polovine decembra, odnosno do narednog četvrtka. Ove godine, odlukom predsednika opštine, pravo na nagradu mogu ostvariti studenti mašinskog, medicinskog, pravnog i poljoprivrednog fakulteta, zatim filološkog ili filozofskog engleski jezik i pedagogija, fakulteta političkih nauka i prirodno - matematičkog smer matematika.

Prema rečima predsednika opštine Dušana Ilinčića koceljevačka samouprava želi da na ovaj način podrži mlade i obrazovane ljude, da im sugeriše da nisu prepušteni sami sebi, te da će se njihov rad pre ili kasnije isplatiti. Studenti četvrte i svake naredne godine studija mogu očekivati novčanu nagradu u iznosu od 144 hiljade dinara koja će se isplaćivati u jednakim mesečnim ratama. Oni koji su upisali treću godinu dobiće iznos umanjen za deset odsto. Za drugu godinu planirano je nagrada u visini od 80 odsto od maksimalnog iznosa, dok će brucoši moći da računaju na 70 odsto.

Kako kažu nadležni, za opštinsku nagradu na godišnjem nivou konkuriše u proseku desetak studenata iz koceljevačkog kraja, a prilikom odabira fakulteta lokalna samouprava vodi računa o deficitarnim zanimanjima. Stoga je poseban akcenat ovoga puta na mašinstvu, dok je, između ostalog, potreba za predavačima matematike, fizike i stranih jezika stalno prisutna.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar