Vest: Nove subvencije: Ako želite da kupite traktor, pola dobijete od države

Nove subvencije: Ako želite da kupite traktor, pola dobijete od države

Nove subvencije: Ako želite da kupite traktor, pola dobijete od države

Nova linija subvencija kreće krajem marta ili početkom aprila i biće zanimljiva za poljoprivrednike u zapadnoj i istočnoj Srbiji, jer prednost imaju stočarstvo i voćarstvo, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

– Ako želite da kupite traktor od 20.000 evra, pola dobijete od države, 40 odsto dobijete od banke i to na tri do sedam godina a vi učestvujete sa 10 odsto. U Kojseriću je u poslednje dve godine kupljeno oko 100 traktora od subvencija države, tako da mislim da ovo ima smisla – izjavio je Nedimović.

Kako je ranije rečeno, krediti Svetske banke dostupni srpskim poljoprivrednicma biće vredni 50 miliona dolara.

Ugovor o kreditnoj podršci za poboljšanje konkurentnosti domaće poljoprivrede Skupština Srbije usvojila je 3.februara, a tada je rečeno da će najveća pomoć biti namenjena sektorima voćarstva, povrtarstva i za startap projekte za početnike u proizvodnji.

Prema ranijim Nedimovićevim izjavama oko 30 miliona evra biće namenjeno za poboljšanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje, sa akcentom na devastirana područja južne i istočne Srbije, gde su inače slabiji kapaciteti.

Izvor: Boljazemlja







Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar