Vest: Pokrenuta akcija "Vaš dar za pravu stvar"

Pokrenuta akcija "Vaš dar za pravu stvar"

Pokrenuta akcija

Na inicijativu vlasnika prehrambenih prodavnica OO Crvenog krsta Koceljeva pokrenula je akciju pod sloganom “Vaš dar za pravu stvar” u okviru koje se prilikom kupovine u maloprodajnim objektima mogu donirati osnovne životne namirnice za socijalno ugrožene sugrađane.

U posebno naznačene kutije humani kupci poklanjaju brašno, ulje, so, šećer, testenine, konzervisane proizvode i sve ono što može poslužiti za sadržaj paketa koji su namenjeni meštanima slabog materijalnog stanja.

–Sprovodeći akciju “Jedan paketić- mnogo ljubavi” probudili smo želju kod vlasnika prodavnica sa kojima sarađujemo da se slična akcija, po gotovo istom principu ali bez ograničenog trajanja, realizuje za one kojima bi paketi sa osnovnim životnim namirnicama bili od velike koristi. Odlučili smo da ih poslušamo i probamo da vidimo na kakav ćemo odziv naići. Akcija je u toku i potrošači mogu u prodavnicama, prilikom kupovine, opredeliti nešto od osnovnih namirnica i ubaciti u kutiju- ističu u Crvenom krstu.

 

Za sada svoju humanost i empatiju mogu pokazati isključivo kupci u Koceljevi ali je u planu da se u akciju uključe i vlasnici trgovina u Donjem Crniljevu i Kamenici. Do sada je prikupljeno pet paketa težine oko 50 kilograma i oni su već distribuirani na adrese onih kojima je pomoć potrebna.

–To su porodice koje nismo uspeli da obuhvatimo akcijom podele naših paketa, paketa Crvenog krsta Srbije, koji se tradicionalno dodeljuju u jesenjem periodu, dakle domaćinstva koja nisu obuhvaćena redovnim aktivnostima. Te porodice svakako ispunjavaju kriterijume ali mi do sada nismo imali dovoljno paketa da bi podmirili sve potrebe. Zato to možemo da nadomestimo na ovaj način i da to bude stalna, kontinuirana akcija, jer takve su nam potrebne. Svako ko dođe kod nas i izrazi određenu potrebu mi pokušavamo da ublažimo patnju ili rešimo neki trenutni problem, da olakšamo koliko možemo neku tešku životnu situaciju, što je i jedna od misija Crvenog krsta- poručuju u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Pokrenuta akcija

Sekretar Crvenog krsta napominje da se broj ljudi koji se nalaze u stanju socijalne potrebe prema evidenciji ove organizacije povećava. Razlozi zbog kojih se nađu u ozbiljnim poteškoćama su različiti. Neki su ostali sami, drugi su zanemareni od strane mlađih članova porodice i bliskih rođaka.

–Primeri su razni i različite su sudbine tih ljudi. Mahom je reč o starima. Ima tog socijalnog raslojavanja i to je evidentno. Mi ne možemo da ostanemo slepi, da zatvorimo oči i da okrećemo glavu. Pokušavamo u skladu sa svojim mogućnostima da iznađemo rešenje ili bar donekle ublažimo njihove probleme. Ova akcija je jedan od načina- ocenio je Milan Glumac.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar