Vest: Problemi zbog snega. I škole ostale zatvorene!

Problemi zbog snega. I škole ostale zatvorene!

Problemi zbog snega. I škole ostale zatvorene!

Sneg je u tamnavskom kraju izazvao ozbiljne probleme na saobraćajnicama, ali i elektro-mreži. Koceljeva se u nedelju, kao i veći deo Srbije, probudila pokrivena belim pokrivačem.                                                                                                                                                             


Iako su meteorolozi najavljivali padavine, stiče se utisak da je služba zimskog održavanja ponovo bila iznenađena snegom u decembru.                                                                                                        

Problemi su se javljali ne samo na nekategorisanim već i na opštinskim pa i regionalnim putnim pravcima. Pojedini zaseoci bili su odsečeni od ostatka sveta. Snežni pokrivač dugo se zadržao i na ulicama prvog prioriteta.                                                               

Vlažan sneg, koji je neprestano padao satima, lomio je grane i stabla drveća, a načinio je štetu i prouzrokovao kvarove i na elektro-mreži.                                                                                                         

–Imali smo prekide u snabdevanju električnom energijom. Isporuka struje je stabilizovana u Koceljevi kao i u većini mesnih zajednica već u nedelju u pre podnevnim satima. Ipak, pojedina sela su daleko duže bez električne energije. Čini se da je za sada najteža situacije u Družetiću gde meštani nemaju struju duže od 24 sata. Usled velikih padavina, teškog i vlažnog snega, granje drveća je počelo da se lomi i ugrožava elektro mrežu. Zato pojedini zaseoci imaju prekid u snabdevanju strujom. Ekipe elektrodistribucije su bile na terenu još juče ali do nekih delova je bilo teško doći. U svakom slučaju radi se na otklanjanju svih kvarova- izjavio je predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić.     

                                                                                                                                                                        

On je potvrdio da ima poteškoća i sa čišćenjem puteva i otklanjanjem smetova u pojedinim zaseocima na području opštine, iako je angažovano osam mašina za održavanje saobraćajnica.                                                                                                                                           

Zbog prekida u snabdevanju strujom i zavejanim putevima većina đaka danas nije stigla do svojih učionica. Kako je rekla direktorka OŠ “Mića Stanojlović” jedino su osnovci u Koceljevi i u Draginju pohađali neposredno nastavu, iako je i u ovoj školi bilo znatno manje učenika.                                                                                                                                                       

–Dogovor sa kolegama je bio da normalno funkcionišemo. Međutim, Kamenica i Donje Crniljevo nisu imali struju, a samim tim ni grejanje, pa je učenicima rečeno da ne dolaze u školu. Što se Svileuve tiče veliki broj đaka nije mogao da dođe do škole. Autobus nije uspeo da dođe iz Batalaga do Svileuve, pa na posao nije stigao ni domar- objasnila je Sonja Popović i dodala da su i sve četvororazredne škole bile zatvorene prvog dana ove nedelje što je bilo najsigurnije i najbezbednije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !






Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar