Vest: Radost za preko 150 mališana

Radost za preko 150 mališana

Radost za preko 150 mališana

Svake godine, tokom novogodišnjih i božićnih praznika volonteri Crvenog krsta, uz pomoć humanih ljudi, obraduju veliki broj mališana na području koceljevačke opštine u ovkiru tradicionalne akcije “Jedan paketić- mnogo ljubavi”.

Tako je bilo i ovoga puta, a 154 paketića sa slatkišima, slanišima, igračkama i školskim priborom donelo je radost i praznični duh u domove dece iz porodica slabijeg  materijalnog stanja.

Kutije namenjene za sakupljanje sadržaja za dečje paketiće bile su izvesno vreme postavljene u brojnim prodajnim objektima.

–U akciji su učestvovali vlasnici i zaposleni STR “Đukić”, STR “Maja”, “Podunavlje” u Koceljevi i Draginju, “Bomaks”, “Integra”, STR “Lazić”, prodavnice “Vum” i “Maja”. Osim ovih prodavnica kutije su bile izložene i u drugim mestima tako da su kupci radnje  “Rio” u Draginju, STR “Žoja” u Kamenici i Ljuticama, “Ignjatović” u Goločelu, STR “Boba”, STR “Nada” i “Osaka” u Donjem Crniljevu, STR “Rid” i “Nena”u Svileuvi, “Pekara kod Ive” imali priliku da darivanjem određenih proizvoda pokažu svoju humanost. Uključile su se i firme poput “Ital teks intimo”, radnja “Šangaj” ali i đaci osnovne i srednje škole. Veliku podršku pružio nam je i određeni broj porodica i pojedinaca koji su novačnim sredstvima pomogli akciju- izjavio je sekretar Crvenog krsta Milan Glumac koji je izrazio zahvalnost svim učesnicima ali i volonterima.

On je dodao da se nada da će sledeće godine u akciji “Jedan paketić- mnogo ljubavi” učestvovati šira društvena zajednica, kako bi zajedno uspeli da obraduju što više mališana na području opštine.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar