Vest: Varjače ukrstilo 200 ekipa

Varjače ukrstilo 200 ekipa

Varjače ukrstilo 200 ekipa

Sadržaj koji već godinama privlači veliku pažnju posetilaca na Festivalu zimnice u Koceljevi jeste takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša. I ovoga puta okupilo se oko 200 ekipa u želji da “ukrste” varjače i demonstriraju svoje gastronomske veštine.

Bilo je onih koji su došli sa ciljem da pobede ali je daleko više učesnika koji su prilikom dolaska u ovu varoš na umu imali druženje i lep provod, nameru da se zabave, provedu prijatan dan sa svojim porodicama i prijateljima, da probaju dobru hranu, pazare kvalitetnu zimnicu i kući odu prepunih utisaka i punih stomaka. O kvalitetu lovačkog gulaša sudili su jedni od najboljih, eminentni stručnjaci gastronomije, ljudi sa iskustvom i znanjem.

Dodeljeno je čak 16 nagrada a žiri u sastavu Milorad Aćimović i Jordan Nastanović odlučio je da se najbolje pripremljeni gulaš na 13. Festivalu zimnice u Koceljevi krčkao u kotliću ekipe “Geometri” Šabac. Drugo mesto osvojili su “Lovci” iz Metlića, dok je trećeplasirana ekipa “Dusića mala” iz Matijevca.Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar