Vest: Značajna sredstva planirana za izgradnju zelene pijace

Značajna sredstva planirana za izgradnju zelene pijace

Značajna sredstva planirana za izgradnju zelene pijace

U toku naredne godine biće potpisan ugovor za izgradnju zelene pijace u Koceljevi, te  je zbog toga za potrebe realizacije ovog projekta bilo potrebno predvideti u opštinskoj kasi 47 miliona dinara kao učešće lokalne samouprave  u izgradnji ovog objekta čija projektovana vrednost iznosi nekoliko stotina miliona dinara.

–Ovaj iznos nije beznačajan za naš budžet, pa se to malo odrazilo i na neke druge investicije gde smo morali u ovom trenutku da malo manje novca planiramo, pre svega na izgradnji i održavanju saobraćajne infrastrukture. Mi smo i ove godine dobijali određena sredstva na konkursima kod mnogih ministarstava  i to je novac za koji mi redovno konkurišemo kroz projekte. Značajna sredstva smo na taj način dobili u ovoj godini i nadamo se da će se to nastaviti i u narednoj- zaključio je šef odseka za finansije u opštinskoj upravi Mileta Kovačević.

Predsednik opštine takođe je govorio o jednom od najvećih projekata čija realizacija bi trebala da počne u toku naredne godine i podsetio da postupak javne nabavke za izgradnju zelene pijace u Koceljevi ne sprovodi lokalna samouprava već da celokupan proces vodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

–Novac je iz evropskih fondova. Bila je već jednom raspisana javna nabavka pre određenog vremea. Međitim, zbog žalbe pojedinih ponuđača celokupan proces je morao da krene iz početka. Ponovo je raspisana javna nabavka, tako da bi ovih dana trebali da imamo konačnu odluku o izboru izvođača. U procesu smo koji ne može da se zaustavi i ne dovodi se uopšte u pitanje da li će se raditi i graditi ta pijaca. Naprotiv, mislim da to sve ide u dobrom smeru, ali da sačekamo najpre izbor izvođača, pa ćemo govoriti o sledećim koracima- poručio je Dušan Ilinčić.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar