Vest: Uspešan start FK "Radničkog" iz Koceljeve u nastavku sezone

Uspešan start FK "Radničkog" iz Koceljeve u nastavku sezone

Uspešan start FK

U nedelju je na svom terenu FK „Radnički” pobedio ekipu “Jevremenovca” i tako uspešno startovao u prolećnom delu sezone. Već u ranoj fazi meča domaćini su dva puta zatresli mrežu gostiju, a konačan rezultat meča bio je 3:1.       

Jesenji deo prvenstva FK “Radnički” Koceljeva okončao je na četvrtom mestu na tabeli međuopštinske lige, što predstavlja odličan rezultat, imajući u vidu činjenicu da je prethodnu sezonu završio gotovo na samom začelju.                                                                                                          U pripremnom delu najstarije sportsko društvo odigralo je sedam utakmica u kojima je ostvarilo skor od četiri pobede, duplo manje poraza i jedan nerešen rezultat.                                   

“Radnički” je nekada nizao uspehe u višim rangovima takmičenja i parirao izuzetno kvalitetnim ekipama. Najveći uspeh zabeležen je u sezoni 2000/2001 kada je koceljevačka ekipa takmičenje završila kao trećeplasirana u Srpskoj ligi grupa Zapad. Nakon toga, čini se, nastupila je kriza. I finansijska a, pre svega, rezultatska. Godinama ovaj klub ne piše najsjajnije stranice svoje istorije. Nova uprava kluba na čelu sa predsednikom Nemanjom Petrovićem se  polovinom prošle godine suočila sa brojnim izazovima.

Petrović je ocenio da klub sada raspolaže sa veoma dobrim igračkim kadrom, te da su se oslonili na fudbalere iz sopstvenih redova, ali da je bilo nužno angažovanje nekolicine iz drugih klubova koji svojim kvalitetom donose neophodnu prevagu na terenu.                                                                       

Ambicija kluba je svakako da se vratimo u viši rang, ali je prioritet temeljan i kvalitetan rad sa mlađim kategorijama, infrastrukturno opremanje i pravljenje dobre baze koja će moći da odgovori na sve izazove- zaključio je predsednik FK “Radnički”. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar