Vest: Izrada idejnog rešenja za postavljanje 119 kamera video nadzora

Izrada idejnog rešenja za postavljanje 119 kamera video nadzora

Izrada idejnog rešenja za postavljanje 119 kamera video nadzora

Koceljevačka opština intenzivno radi na projektovanju video nadzora u ovoj varoši. Kako ističu u lokalnoj samoupravi na red je došla realizacija projekata u mnogim oblastima o kojima se dugo pričalo i na koje se čekalo, te da je jedna od njih pokrivenost kamerama najvažnijih saobraćajnica i javnih površina u sedištu opštine.

Prema tvrdnjama nadležnih idejno rešenje biće ubrzo završeno a planirano je postavljanje oko 119 kamera što je dobra pokrivenost.

-Idejnim rešenjem biće obuhvaćene Nemanjina, Karađorđeva i Dušanova ulica kao glavne i tu ćemo imati praćenje saobraćaja, brzine, pešaka i svega onoga što kamera može da pokrije, uključujući i ulicu Šeste ličke. Biće pokriveni takođe i svi ulazi i izlazi iz Koceljeve i bitnije raskrsnice- objasnio je predsednik opštine Dušan Ilinčić.

Programom za rad Opštinskog saveta za bezbednost saobraćaja na području Koceljeve za tekuću godinu planiran je budžet od 3,8 miliona dinara koliko se slilo od naplaćenih novčanih kazni za prekršaje i privredne prestupe predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima. Iznos od gotovo milion dinara namenjen je za nabavku opreme za automatsko prepoznavanje registarskih tablica i detekciju saobraćajnih prekršaja, odnosno prekoračenja brzine u ulici Šeste ličke divizije u Koceljevi.

U cilju unapređenja saobraćajne infrastrukture 50 odsto od ukupnih sredstava, odnosno 1,9 miliona dinara biće utrošeni za postavljanje promenljivih saobraćajnih znakova u LED tehnologiji u  ulicama Šeste ličke, Dušanovoj i Dositejevoj koji će prikazivati brzinu kretanja vozila, zatim realizaciju projekata tehničkog regulisanja saobraćaja u zoni škola i izradu saobraćajnog projekta za izmeštanje teretnog saobraćaja iz centralnog dela naselja.

U okviru preventivno-promotivnih aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja 20  auto sedišta biće uručena roditeljima dece rođene u prethodnoj i tekućoj godini.

U drugoj polovini 2021.godine na području koceljevačke opštine dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda od kojih je jedna sa poginulim licima. Prema statističkim pokazateljima najviše nezgoda je evidentirano u avgustu dok je oktobar mesec bez nesreća na drumovima tamnavskog kraja.

Koncentracija učesnika u saobraćaju je najslabija četvrtkom, pokazuju analize u Izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja od jula do decembra prošle godine.  Do nezgode na putevima najčešće je dovodila neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju saobraćajnica, pogrešno izvođenje okretanja ili drugog manevra vozilom kao i vožnja pod uticajem alkohola. 




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar