Vest: Koceljevački vrtić prvi put aktivno učestovao na stručnoj konferenciji vaaspitača Srbije

Koceljevački vrtić prvi put aktivno učestovao na stručnoj konferenciji vaaspitača Srbije

Koceljevački vrtić prvi put aktivno učestovao na stručnoj konferenciji vaaspitača Srbije

U organizaciji Saveza udruženja vaspitača Srbije, na Tari je održana Stručna konferencija za vaspitače “ Život u vrtiću- iskustva, učenja i različite perspektive”.

Na njoj je aktivno učestvovao i koceljevački vrtić koji je prezentovao projekat “Vrtićko”.

U realizaciji projekta učestvovala su deca starije vaspitne grupe sa vaspitačicama Dragicom Gagom Petković i Milom Sarić.

–Za nas je ovo bio veliki izazov, jer je to naš prvi projekat i prvo prezentovanje naše ustanove na ovakvom skupu. Permanentno smo preispitivali da li dovoljno uvažavamo i podržavamo inicijativu i izbor dece. Podsticale smo jake strane deteta, stvarale različite situacije u kojima su deca imala  mogućnost izbora kao i situacije u kojima smo uvažavali ideje, predloge i inicijative dece koji su vodili zajedničkoj interakciji i vršnjačkom učenju. Postavili smo temelj saradnje sa drugom decom, roditeljima, lokalnom zajednicom, koju ćemo graditi i uvažavati kroz buduće saradnje i projekte- istakle su Gaga i Mila.

Prvo aktivno učešće  na ovogodišnjem stručnom skupu vaspitača veoma je značajno, ne samo za ličnu afirmaciju direktnih učesnika, već i za promociju obdaništa  i komparaciju sa drugim  predškolskim ustanovama.

–Ovo je naš veliki iskorak i predstavljanje našeg rada široj zajednici. Analiza i diskusija koja je usledila posle prezentacije bila je potvrda da ovo zaista i jeste primer dobre prakse. Nadamo se da će ovo biti “vetar u leđa” ostalim kolegama, kako iz naše Ustanove, tako i drugima da se već sledeće i svake naredne godine nađu na ovoj konferenciji iz uloge prezentatora- izjavila je direktorka PU “Poletarac” Koceljeva Marina Gajić.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar