Vest: Održana šesta sednica Skupštine Opštine Koceljeva

Održana šesta sednica Skupštine Opštine Koceljeva

Održana šesta sednica Skupštine Opštine Koceljeva

Na dnevnom redu prošlonedeljne sednice Skupštine opštine Koceljeva našlo se sedam tačaka. Odbornici su, između ostalog, doneli Zaključak o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i Programa letnjeg održavanja opštinskih, nekategorisanih puteva i ulica za tekuću godinu ali i usvojili izveštaj o radu koceljevačkog Doma zdravlja za prva tri meseca 2020.godine.                                     

Predsednik ove lokalne samouprave Dušan Ilinčić je na predlog odbornika vladajuće većine upoznao prisutne sa sadašnjim i budućim projektima koji će biti realizovani u narednom periodu.                       

–U ovom trenutku aktuelna je izgradnja vrtića, odnosno rekonstrukcija postojećeg objekta i izgradnja, odnosno dogradnja novog. To je bilo neophodno jer su postojeći kapaciteti bili nedovoljni da prime sve zainteresovane korisnike za njegove usluge. Nadam se da ćemo do kraja godine već imati završen deo vrtića i da će u njemu krajem ove godine već boraviti prvi mališani. Početkom iduće godine očekujemo da će biti kompletno završen objekat PU “Poletarac”. To je jedna od najvećih pojedinačnih investicija koja je došla u Koceljevu- ocenio je Ilinčić i najavio da se radi i na drugim projektima čija će realizacija tek uslediti.                                                                                                                                                     

On je poručio da je opština zajedno sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave obezbedila značajna sredstva  za rekonstrukciju i izgradnju parka u neposrednoj blizini Doma kulture.                                                                                                                           

–Reč je o višemilionskom iznosu. Realizacijom ovog projekta dobićemo nov, moderan park koji će odgovoriti potrebama vremena u kojem živimo. Naravno da će on prevashodno koristiti svojoj primarnoj nameni tokom godine, a da će u vreme održavanja Festivala zimnice moći da se prilagodi potrebama ove manifestacija. Praktično, ovaj prostor imaće dvostruku ulogu- objasnio je predsednik opštine Koceljeva i dodao da je za sada još uvek sve na papiru jer tek treba da usledi raspisivanje javne nabavke i izbor izvođača, a potom i početak radova.                                                                                                                       

Prema njegovim najavama u narednom periodu uslediće i rekonstrukcija zelene pijace jer su, takođe uz pomoć države, obezbeđena sredstva neophodna za izgradnju novog objekta na dosadašnjoj lokaciji.                                                                                                                                         

–Biće to prostor koji će adekvatno odgovoriti zahtevima i potrebama prodavaca i kupaca. Realizacija ovog projekta koštaće preko 70 miliona dinara. Objekat će biti zatvorenog tipa, izgrađen po svim standardima, sa prilazima i ulazima, parking mestima i ovo je jedna ozbiljna investicija. Predviđeno je da to bude moderna pijaca koju Koceljeva i Koceljevci zaslužuju da imaju- poručio je Ilinčić i dodao da su u toku intenzivni radovi u oblasti elektrosnabdevanja na niskonaponskoj mreži u delu Ljutica, Kamenice kao i u Donjem Crniljevu gde je predviđena i izgradnja novog mosta u centru naselja na mestu postojećeg koji je, prilikom obilnih padavina, zbog smanjenog proticajnog profila, uticao u najvećoj meri na izlivanje reke Tamnave u ovom delu koceljevačke opštine.                                                                                                                                             

–Sa “ Srbija vodama” smo već u završnoj fazi projekta mosta. Ove godine će pitanje tog mosta, koji je bio glavni krivac višegodišnjih problema poplava i plavljenja Crniljeva, biti rešeno. Postojeći most će biti srušen i izgrađen nov, sa većim protočnim kapacitetom, tako da tu Tamnava više neće plaviti centar ovog naselja i okolinu, nego će proticajni profil  mosta biti značajno veći sa regulisanjem desnoobalnog i levoobalnog nasipa- rekao je Dušan Ilinčić.                                                                                                       



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar