Vest: Prva akcija na Savindan

Prva akcija na Savindan

Prva akcija na Savindan

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi tradicionalno je organizovana  na Savindan u prostorijama Crvenog krsta. Ona je obeležila početak nove,  Zimske kampanje Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Zahvaljujući postignutim rezultatima i zavidnom broju davalaca krvi u  toku protekle godine u Zimskoj i Letnjoj kampanji opština  Koceljeva je peti put za redom dobitnik priznanja Dijamantske  plakete Šampion solidarnosti koje tradicionalno dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije.

Porodica humanih ljudi u ovoj opštini dobila je 64 nova člana koji su se u 2022. godini prvi put našli u ulozi dobrovoljnih davalaca.

–U toku prošle godine Crveni krst Koceljeva je organizovao 16 akcija dobrovoljnog davanja krvi na koje se odazvalo 586, a krv dalo 514 građana. Od ukupnog broja davalaca žena je bilo 116, a prvi put je krv dalo  64 osobe. Ovi statistički podaci ukazuju na značajno povećanje broja davalaca. Poređenja radi  godinu pre prikupljeno je 457, a u 2020.godini tek 421 jedinica krvi- istakao je sekretar ove organizacije Milan Glumac.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar