Vest: Srednja škola u Koceljevi izbor većine svršenih osnovaca

Srednja škola u Koceljevi izbor većine svršenih osnovaca

Srednja škola u Koceljevi izbor većine svršenih osnovaca

Nakon objavljivanja konačnih rezultata završnog ispita i popunjavanja liste želja svršeni osnovci su se ove nedelje upisali u srednje škole. Dve trećine nekadašnjih osmaka koceljevačke osnovne škole odlučilo je da obrazovanje nastavi u Koceljevi. Veliko interesovanje učenika vladalo je za mašinsku i poljoprivrednu struku, dok je oblast ekonomije za ovogodišnje đake bila nešto manje atraktivna u odnosu na prethodne godine.                                                                                                           

Oni koji su ipak želeli da školovanje nastave u obližnjim gradovima birali su uglavnom medicinske škole i gimnazije, dok je jedan mali broj njih upisao neku od tehničkih, poput PTT.                                                                                                                                   

Osnovnu školu “Mića Stanojlović” u Koceljevi završio je 121 osnovac ali je na završni ispit izašao jedan učenik manje.                                                                                                                               

Prema podacima sajta Moja srednja škola prosečan broj bodova koji su koceljevački mali maturanti poneli iz škole na osnovu uspeha je gotovo 44 od maksimalnih 60.                                                                       

U odnosu na prethodne čini se da je ovogodišnja generacija ostvarila bolji rezultat na samom završnom ispitu pa je tako na testu iz matematike zabeležen prosečan broj bodova od 6,86 a iz maternjeg 8,11 od maskimalnih 13. I kombinovani ove godine izgleda da nije bio bauk, jer su od maksimalnih 14 koceljevački osnovci imali u proseku 10,26 poena.                                                                                                                                                                                       

 –Rezultati su ove godine bolji u odnosu na prethodne. Zaista je sve za vreme ispita funkcionisalo odlično. Imali smo dva super vizora a tu je bila i republička inspekcija. Trudili smo se da sve mogućnosti eventualnih nepravilnosti otklonimo i ništa nismo prepuštali slučaju. Deca su bila raspoređena u grupama po učionicama, onako kako su to preporuke ministarstva nalagale kao i aktuelne epidemiloške mere- izjavila je direktorka Sonja Popović koja je svim đacima poželela uspeh u daljem školovanju.     

  Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!

         



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar