Vest: Usvojen najvažniji dokument za 2022. godinu

Usvojen najvažniji dokument za 2022. godinu

Usvojen najvažniji dokument za 2022. godinu

Odbornici Skupštine Opštine Koceljeva su na današnjoj sednici usvojili Odluku o budžetu za 2022.godinu.  Prema ovom dokumentu planirano je da se u lokalnu kasu u narednih 12 meseci slije nešto više od 444 miliona dinara, dok su istovremeno rashodi projektovani na iznos od preko 484,5 miliona. Potrebna sredstva za finansiranje budžetskog deficita u visini od oko 40 miliona dinara obezbediće se iz neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina.

–Odluka o budžetu za 2022.godinu je najvažniji dokument jedne lokalne samouprave koji donosi skupština i na osnovu njega je planirano godišnje funkcionisanje jedne opštine. U okviru ovog budžeta imamo dosta sredstava koja prenosimo u narednu godinu za finansiranje važnih investicija, bitnih za svakodnevni život Koceljeve i njenih građana. Imajući u vidu vremenske prilike jasno je da se do kraja ove godine neće moći mnogo uraditi na terenu. Samim tim neće se iz budžeta ni isplatiti predviđena suma novca, pa će se veći deo tih sredstava preneti u narednu- rekao je predsednik opštine Dušan Ilinčić.

On je ocenio da je budžet ove lokalne samouprave stabilan i bez problema u punjenju, što znači da je realno planiran na osnovu parametara iz prethodnih godina.

–Zato ne očekujemo nikakva iskakanja. Opština je finansijski na dobrim osnovama. Nemamo kredite, nemamo zaduženja niti skrivenih troškova. Nemamo nikakvih trzavica vezanih za finansije, sve se realno planira, i prihodi i rashodi, i mislim da se prema budžetu ophodimo domaćinski- dodao je Ilinčić.

Govoreći o planiranim kapitalnim izdacima za naredne tri godine predsednik opštine Koceljeva je izdvojio rekonstrukciju dela putne i ulične infrastrukture, izgradnju fekalne kanalizacije u delovima Koceljeve, opremanje parkova, ulaganja u javnu rasvetu...

Prema tvrdnjama nadležnih opštinskih organa čak 40 odsto novca planirano je za kapitalna ulaganja sa delom tekućih popravki i održavanja putne infrastrukture.




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar