Recept: Mak torta

Mak torta

Mak torta

Sastojci:

Za fil:

·        250g maka

·        250g šećera

·        1 vanil šećer

·        3 kašike griza

·        500ml mleka

·        300 – 350g keksa

·        150g putera

Za ganaš:

·        200g čokolade

·        200ml slatke pavlake

Priprema:

1.      Pomešate mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko.

2.      Kuvate dok se ne zgusne, aklonite sa vatre i dodate puter.

3.      Kada se puter rastopi dodate keks.

4.      Sve lepo sjedinite.

5.      Utisnite u kalup i ostavite na hladnom.

6.      Na vatru stavite čokoladu i slatku pavlaku, ne da prokuva, da se zagreje pa mešajte da se sjedini.

7.      Kada dobijete ujednačenu smesu, prelijte preko fila sa makom i keksom.

8.      Ukrasite po želji.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar