Posne kiflice
Sastojci:
- 500 ml vode
- kockica kvasca
- 1kg brašna (tip 400)
- 250 g margarina posnog
- kašika šećera
- kašika soli
- 2 kašike ulja
- džem po želji
Priprema:
- Prvo prosejte brašno.
- U mlaku vodu ubacite kvasac i šećer pa dodajte 1 kašiku brašna, promešajte pa dodajte još brašna, polovinu omekšalog margarina i so.
- Dodajete postepeno ostatak brašna dok ne umesite lepo testo da se ne lepi za ruke.
- Vratite u činiju pa prelijte sa uljem i ostavite 5 minuta da odstoji.
- Zatim podelite testo na tri jufkice, svaku rastanjite i na svaku namažite margarin koji je preostao.
- Jedno na drugo stavite testo pa rastanjite. Secite na željenu veličinu i punite sa džemom.
- Pre pečenja namažite ih sa malo malo otopljenog margarina.
- Uključite rernu na 200 stepeni, taman će i kiflice malo odstojati za to vreme, pa ih pecite nekih 15-ak minuta.
- Kada se ispeku opet ih malo premažite sa margarinom koji vam je ostao, pokrijte krpom da se malo prohlade.
Prijatno!