Recept: Posne kiflice

Posne kiflice

Posne kiflice

Sastojci:

  • 500 ml vode 
  • kockica kvasca
  • 1kg brašna (tip 400)
  • 250 g margarina posnog
  • kašika šećera
  • kašika soli
  • 2 kašike ulja
  • džem po želji

Priprema:

  1. Prvo prosejte brašno.
  2. U mlaku vodu ubacite kvasac i šećer pa dodajte 1 kašiku brašna, promešajte pa dodajte još brašna, polovinu omekšalog margarina i so.
  3. Dodajete postepeno ostatak brašna dok ne umesite lepo testo da se ne lepi za ruke.
  4.  Vratite u činiju pa prelijte sa uljem i ostavite 5 minuta da odstoji.
  5. Zatim podelite testo na tri jufkice, svaku rastanjite i na svaku namažite margarin koji je preostao. 
  6. Jedno na drugo stavite testo pa rastanjite. Secite na željenu veličinu i punite sa džemom.
  7. Pre pečenja namažite ih sa malo malo otopljenog margarina.
  8. Uključite rernu na 200 stepeni, taman će i kiflice malo odstojati za to vreme, pa ih pecite nekih 15-ak minuta.
  9. Kada se ispeku opet ih malo premažite sa margarinom koji vam je ostao, pokrijte krpom da se malo prohlade.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar