Recept: Kroasani

Kroasani

Kroasani

Sastojci:

·        1kg mekog brašna

·        1 paketić kvasca (50g)

·        2 kašičice soli

·        5 kašika ulja

·        1 jaje

·        2,5dl mleka

·        2,5dl vode

·        250g margarina za premazivanje

Priprema:

1.      Razmutiti kvasac u pola šolje toplog mleka, sa kašičicom šećera i brašna, pa ostaviti da nadođe.

2.      Od brašna, soli, pripremljenog kvasca i ostalih sastojaka zamesiti srednje meko testo.

3.      podeliti na 16 loptica (jufkica), svaku razviti u okruglu koru i premazati margarinom i ređati po 8 kora jednu preko druge (poslednju koru ne premazivati).

4.      Tako dobijamo na dva mesta po 8 kora, pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju 20 minuta.

5.      Rastanjiti prvo jednu „hrpicu“ od 8 kora u veliku okrugli koru i podeliti najpre na 4 dela.

6.      Svaku četvrtinu podeliti na još 5 – 6, da se dobije 20 – 24 trouglića.

7.      Na svaki trouglić stavljati sladak ili slan fil.

8.      Kiflice pokriti platnenom salvetom i ostaviti da odmaraju 1 sat.

9.      Premazati umućenim jajetom, posuti susam ili kim (ako su slane) i peći u prethodno zagrejanoj rerni 20-ak minuta na 220°C, dok fino ne porumene.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar