Crni hleb
Sastojci:
·
200ml vode
·
5g kvasca
·
1 kašičica soli
·
1 kašičica šećera
·
Ražano brašno
·
Heljdino brašno
·
Integralno pšenično brašno
*Brašna dodati po jednu kašiku od svakog, pa
opet..otprilike po 3 kašike od svakog brašna.
·
Semenke – suncokret, golica, lan, proso
Priprema:
1. U
mlakoj vodi rastvoriti šećer i kvasac.
2. Kada
kvasac počne da radi dodati brašno i so.
3. Mesiti
da bude glatko testo – koje treba da odstoji bar pola sata.
4. Posle
pola sata premesite ga i stavite u obložen pleh da odmori još pola sata.
5. Premazati
vodom i posuti semenkama.
6. Peći
na 200°C oko pola sata.
7. Ispadne
mala vekna. Po potrebi dodati vode i brašna više.
Prijatno!