Rafaelo kolač
5 osoba
15 minuta
Lako
Sastojci za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 7 kašika kokosovog brašna
- 1 kašika brašna
- 2 kašike ulja
Za preliv:
- 250 ml mleka
- 2 vanilin šećera
Za fil:
- 6 žumanca
- 10 kašika šećera
- 7 kašika gustina
- 700 ml mleka
- 100g kvalitetne bele čokolade
- 150g margarina
Priprema:
- Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati ostale sastojke i umešati špatulom.
- Peći na 200 stepeni u plehu obloženim pek papirom, dok ne porumeni, nekih 15-ak minuta.
- Pečenu koru odvojiti od pek papira pa vratiti u posudu, izbockati viljuškom i preliti mlekom pomešanim sa vanilin šećerom.
- Dok se kora peče mutimo sastojke za fil koji kuvamo na pari.
- 500 ml mleka stavimo da provri, a ostale sastojke umutimo žicom.
- Kada mleko provri dodajemo masu i mešamo žicom dok se ne zgusne.
- U vreo fil dodamo margarin i čokoladu i mešamo dok se ne sjedini.
- Ohlađen fil umutimo pre filovanja, da bi bio kremast.
- Nanesemo fil na koru i pospemo kokos od gore.
- Ostavimo u frižider da se stegne.
Prijatno!