Recept: Rafaelo kolač

Rafaelo kolač

Rafaelo kolač

5 osoba

15 minuta

Lako

Sastojci za koru:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 7 kašika kokosovog brašna
  • 1 kašika brašna 
  • 2 kašike ulja

Za preliv: 

  • 250 ml mleka
  • 2 vanilin šećera

Za fil: 

  • 6 žumanca 
  • 10 kašika šećera
  • 7 kašika gustina
  • 700 ml mleka
  • 100g kvalitetne bele čokolade
  • 150g margarina

Priprema: 

  1. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati ostale sastojke i umešati špatulom. 
  2. Peći na 200 stepeni u plehu obloženim pek papirom, dok ne porumeni, nekih 15-ak minuta.
  3. Pečenu koru odvojiti od pek papira pa vratiti u posudu, izbockati viljuškom i preliti mlekom pomešanim sa vanilin šećerom. 
  4. Dok se kora peče mutimo sastojke za fil koji kuvamo na pari.
  5. 500 ml mleka stavimo da provri, a ostale sastojke umutimo žicom. 
  6. Kada mleko provri dodajemo masu i mešamo žicom dok se ne zgusne. 
  7. U vreo fil dodamo margarin i čokoladu i mešamo dok se ne sjedini. 
  8. Ohlađen fil umutimo pre filovanja, da bi bio kremast. 
  9. Nanesemo fil na koru i pospemo kokos od gore. 
  10. Ostavimo u frižider da se stegne.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar