Recept: Ruske kape

Ruske kape

Ruske kape

Sastojci:

Za koru:

·        8 jaja

·        13 kašika šećera

·        100g brašna

·        5 kašika vode

·        1 prašak za pecivo

·        3 kašike kakaa

Za fil:

·        500ml mleka

·        2 kašike šećera

·        5 prepunih kašika brašna

·        1 vanilin šećer

·        7 kašika šećera u prahu

·        Malo limunovog soka

·        250g margarina

Za glazuru:

·        50g čokolade za kuvanje

·        50ml slatke pavlake

Priprema:

1.      Odvojiti belanca od žumanca.

2.      Umutiti belanca, dodati šećer, pa mutiti dok se ne napravi čvrsti šam.

3.      U to dodati žumanca i sjediniti mikserom.

4.      Sipati po jednu, 5 kašika, vode i umutiti.

5.      Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvica.

6.      Dodati kakao u to i varjačom sjediniti, pa izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 200°C.

7.      Pečenu koru ostaviti tako da se ohladi.

8.      Kada bude hladna, skinuti papir i vaditi krugove modlom ili čašom.

9.      Od onih pola litre mleka odvojite 150ml pa u tome razmutite brašno da ne bude grudvica i da se dobije izjednačena masa.

10.   Preostalo mleko stavite da se kuva sa vanilom i 2 kašike šećera.

11.   Kada mleko počne da vri, ulijte kašičicu od brašna i mleka i skuvajte kao puding.

12.   Masa treba da bude gusta, pomalo podseća na testo.

13.   Kada se fil ohladi, dodati margarin sobne temperature, malo limunovog soka i 7 kašika šećera u prahu.

14.   Mutite mikserom dok ne sjedinite sve i dok ne nestanu grudvice.

15.   Uzmite jedan krug koji ste prethodno isekli iz kore, na njega stavljate kafenu kašičicu punu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažite kolač filom i okolo.

16.   Nakon toga stranice uvaljate u kokos.

17.   Postupak ponavljate dok ne potrošite materijal.

18.   Kada su sve kapice napravljene, u manju šerpicu stavite slatku pavlaku i izlomljenu čokoladu na kockice.

19.   Stavite na laganu vatru, uz neprestano mešanje istopite čokoladu u pavlaci.

20.   Dobro izmešajte i ostavite nekih 10 – 15 minuta da odstoji.

21.   Nakon toga na svaku kapicu stavljate po jednu kašičicu glazure i lepo rasporedite da se formira krug.

22.   Ostavite kolače u frižider da se lepo ohlade i stegnu.

Prijatno!

Podeli:

Ostavite komentar