Recept: Raspucani keksići

Raspucani keksići

Raspucani keksići

Sastojci:

·        200g tamne čokolade

·        80g margarina ili maslaca sobne temperature

·        100g šećera

·        2 jaja

·        1 kašika ekstrata vanile

·        200g glatkog brašna

·        1 kašika kakaa

·        1 kašika praška za pecivo

·        Šećer u prahu i kristal šećer za valjanje

Priprema:

1.      Čokoladu istopite na pari i ostavite da se rashladi.

2.      Prebacite je u činiju za miksanje i dodajte istopljeni prohlađeni margarin, šećer i ekstrakt vanile, sve sjedinite mikserom.

3.      Dodajte jedno po jedno jaje i miksajte na manjoj brzini.

4.      Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao.

5.      Ubacite u smesu sa čokoladom, te nastavite da mešate špatulom dok se sve ne sjedini.

6.      testo pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižider na 1 sat, da se smesa stegne.

7.      Kašikom vadite smesu i nastavite dlanovima valjati kuglice.

8.      Pravite manje kuglice jer će one da narastu.

9.      Prvo kuglicu uvaljate u šećer kristal, a zatim u šećer u prahu.

10.   Slažite kuglice u veliku tepsiju od rerne na koju ste postavili masni papir, ali gledajte da ih ne postavite blizu jer će se prilikom pečenja raširiti.

11.   Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta.

12.   Kada izvadite primetićete kako su popucali, što i jeste cilj.

13.   Ostavite ih da se ohlade u tepsiji pre vađenja.

Prijatno!

Podeli:

Ostavite komentar