Raspucani keksići
Sastojci:
·
200g tamne čokolade
·
80g margarina ili maslaca sobne temperature
·
100g šećera
·
2 jaja
·
1 kašika ekstrata vanile
·
200g glatkog brašna
·
1 kašika kakaa
·
1 kašika praška za pecivo
·
Šećer u prahu i kristal šećer za valjanje
Priprema:
1. Čokoladu
istopite na pari i ostavite da se rashladi.
2. Prebacite
je u činiju za miksanje i dodajte istopljeni prohlađeni margarin, šećer i
ekstrakt vanile, sve sjedinite mikserom.
3. Dodajte
jedno po jedno jaje i miksajte na manjoj brzini.
4. Pomešajte
brašno, prašak za pecivo i kakao.
5. Ubacite
u smesu sa čokoladom, te nastavite da mešate špatulom dok se sve ne sjedini.
6. testo
pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižider na 1 sat, da se smesa stegne.
7. Kašikom
vadite smesu i nastavite dlanovima valjati kuglice.
8. Pravite
manje kuglice jer će one da narastu.
9. Prvo
kuglicu uvaljate u šećer kristal, a zatim u šećer u prahu.
10. Slažite
kuglice u veliku tepsiju od rerne na koju ste postavili masni papir, ali
gledajte da ih ne postavite blizu jer će se prilikom pečenja raširiti.
11. Pecite
ih u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta.
12. Kada
izvadite primetićete kako su popucali, što i jeste cilj.
13. Ostavite
ih da se ohlade u tepsiji pre vađenja.
Prijatno!