Vest: Prvacima besplatni udžbenici a đacima časovi glume, plesa i programiranja

Prvacima besplatni udžbenici a đacima časovi glume, plesa i programiranja

Prvacima besplatni udžbenici a đacima časovi glume, plesa i programiranja

Svim prvacima opština Mionica  obezbedila je besplatne udžbenike. Upisano je 92 prvaka do sada, a moguće je da će se broj povećati do početka školske godine

Na inicijativu predsednika Bobana Jankovića, besplatna podela udžbenika za prvake u mioničkoj opštini započela je 2017. godine. Ova praksa nastavljena je i ove godine, kada će mionički prvaci po sedmi put za redom dobiti besplatne udžbenike.

- I ove godine svaki prvak u našoj opštini dobiće besplatne knjige. Ova inicijativa ima za cilj da smanji finansijsko opterećenje roditelja i da omogući svakom detetu pravi početak u školskom obrazovanju. Mionica je naša velika podrška, a mi ćemo nastaviti da se borimo za svakog čoveka, od mališana do penzionera – rekao je Janković.

Dodao da je zahvaljujući srestvima Vlade Republike Srbije u rekonstrukcije mioničih škola uloženo je preko 360 miliona dinara.

Opština Mionica je za više od 800 mioničkih osnovaca obezbedila i besplatan ulaz na bazene Sportskog centra „Mionica" u selu Mionica. Preko opštinskog Centra za razvoj i obrazovanje, učenici mioničkih škola su u mogućnosti da pohađaju besplatno časove glume, plesa, jezika, programiranja i drugo.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar