Vest: Sajam privrede zapadne Srbije otvoren u Valjevu

Sajam privrede zapadne Srbije otvoren u Valjevu

Sajam privrede zapadne Srbije otvoren u Valjevu

Najveća regionalna sajamska privredna manifestacija, Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG 2022, čiji je Valjevo tradicionalni domaćin, svečano je otvoren juče u „Omni centru“.

Organizator sajma je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, a izvršni organizator – valjevska agencija „Gati”.

Prema rečima Jovana Grujića, izvršnog direktora sajma, 135 izlagača se našlo na ovogodišnjem sajmu na oko dve hiljade kvadratanih metara izložbenog prostora u glavnoj sali „Omni centra” i na prostoru ispred ovog objekta, što znači na ukupno oko 60 štandova, od čega je šest grupnih. Oko 70 odsto izlagača su proizvodne firme iz različitih grana industrije, zatim mala preduzeća, preduzetnici, zanatlije. Kompletan otvoreni izložbeni prostor posvećen je poljoprivredi, izloženi su traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, biljke iz rasadnika, cveće i drugo

Izlagači su iz više od 30 gradova i opština Srbije. Izlažu Zrenjanin, Ljig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci i Bač, a organizovano je uz podršku lokalnih samouprava, turističkih organizacija i udruženja preduzetnika.

Ovogodišnje posetioce i izlagače SPREG- a pozdravio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i poželeo dobrodošlicu na najveću regionalnu manifestaciju.

Grad Valjevo će na ovogodišnjem sajmu predstaviti svoje privredne i infrastrukturne projekte, turističku ponudu i subvencije u oblasti poljoprivrede, koje se realizuju preko preduzeća „Agrorazvoj – valjevske doline”.

Na 17. sajmu privredne zapadne Srbije organizovaće se i prateće manifestacije, kao što je predavanje o mogućnostima elektronske podrške unapređenju sistema bezbednosti hrane, prezentacija dela projekta „BudžetirAJMO” posvećenog učešću građana u realizaciji budžetskog procesa u lokalnoj samoupravi, kao i sajam zapošljavanja u organizaciji valjevske filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Takođe, održaće se i nagradna igra i akcija “Štand za drvo”, a glavna nagrada će biti eko peć „Blist“. I ove godine se nastavlja prikupljanje novca za Treću osnovnu školu, prilozi za akciju „Drvo za sreću“, kako bi se obezbedilo 110 sadnica za dvorište škole.

Sajam će biti otvoren do 9. aprila 2022. godine. Ulaz je besplatan!



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar