Šubarice
Sastojci:
Kora:
·
4
jaja
·
Kašičica
soli
·
Kašičica
šećera
·
200ml
jogurta
·
100ml
ulja
·
12
kašika brašna
·
1
prašak za pecivo
·
1-2
šargarepe (u zavisnosti kolike su)
·
Malo
peršuna
Fil:
·
250g
kajmak namaza
·
200g
stišnjene šunke
·
1
pavlaka
·
1
majonez
·
200g
trapista
·
2
jaja
Priprema:
1.
U
jednu činiju sastaviti 12 kašika brašna sa praškom za pecivo.
2.
U
drugu činiju sjediniti 4 jaja, 200ml
jogurta, 100ml ulja, kašičicu soli i šećera, izrendanu šargarepu i malo
peršuna.
3.
Polako
dodati brašno i dobro izmešati.
4.
Pleh
obložiti papirom, pa smesu ravnomerno rasporediti po plehu.
5.
Peći
na 180°C, dok ne dobije lepu boju, ne porumeni.
6.
Dok
se kora peče, u jednu činiju sitno iseći stišnjenu šunku i dva barena jajeta i
pomešati sa kajmak namazom.
7.
Pavlaku
i majonez sjediniti i ostaviti za rolanje šubarica.
8.
Kada
se kora ispeče, praviti krugove i filovati, pa rolati u pavlaku sa majonezom i
na kraju u trapist, kisele krastavčiće, slani kikiriki ili već po želji.
Prijatno!