Recept: Pohovani filet oslića sa pirinčem

Pohovani filet oslića sa pirinčem

Pohovani filet oslića sa pirinčem

Sastojci:

·         1kg fileta ribe po vašoj želji (šaran, oslić, som..)

·         2 cela jajeta

·         50ml mleka

·         1 šolja brašna

·         2 šolje prezli

·         40g ribanog parmezana

·         3 kašike susama/crnog susama/lana

·         So, biber, ulje za pečenje

 

Priprema:

1.     Filete odlediti na pola, preseći na pola, posoliti i pobiberiti.

2.     Umutiti jaja sa mlekom.

3.     Prezli dodati parmezan i semenke po želji, u posebnu činijicu staviti brašno.

4.     U tiganj sipati ulje i staviti na srednjoj temperati da se zagreje.

5.     Uvaljati filete u brašno, pa u jaja i na kraju u prezlu, te ih staviti da se prže.

6.     Okrenuti filete tek kada jedna strana bude gotova, ne okretati više puta da se ne bi raspali.

7.     Vaditi na papirni ubrus da se ocede.

Služiti uz pirinač

            Sastojci:

·         2 kašike ulja

·         1 glavica crnog luka

·         2 šargarepe

·         1 šolja graška

·         1 šolja pirinča

·         Po ukusu soli, suvi biljni začin, biber

·         4 šolje vode

 

Priprema:

1.     Sipati u šerpu ulje i staviti luk i šargarepu naseckano na kockice, da se dinsta oko 15 minuta.

2.     Dodati grašak i dinstati 20 minuta uz dodavanje vode.

3.     Dodati pirinač i 4 šolje vode.

4.     Začiniti solju, biberom i suvim biljnim začinom.

5.     Kuvati oko 20-25 minuta.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar