Recept: Svinjski vrat sa povrćem

Svinjski vrat sa povrćem

Svinjski vrat sa povrćem

Sastojci:

·        4 šnicle svinjskog vrata

·        ½ kg krompira

·        400g šampinjona

·        3 veće šargarepe

·        2 – 3 čena belog luka

·        Začini (vegeta, so, crni biber, bosiljak, grančice ruzmarina, senf)

·        Malo ulja

Priprema:

1.      Svinjetinu premažite senfom i začinite solju.

2.      Krompir, šargarepu, šampinjone i luk oljuštite i isecite na kriške.

3.      U podmazanu tepsiju sipajte povrće.

4.      Poprskajte uljem i začinite.

5.      Preko stavite pripremljeno meso.

6.      Pecite u zagrejanoj rerni na 210°C oko 60 minuta, a na polovini pečenja okrenite meso.

7.      Ako želite da vam se povrće više zapeče, izvadite meso i nastavite sa pečenjem još 10 – 15 minuta.

Prijatno!

 

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar