Recept: Čokoladni mafini sa grizom

Čokoladni mafini sa grizom

Čokoladni mafini sa grizom

Sastojci:

·        150g brašna

·        180g šećera

·        1 kesica vanila šećera

·        1 kašičica praška za pecivo (pola kesice)

·        20g kakaa

·        150 ml mleka

·        150 ml jogurta

·        1 jaje

·        50ml ulja

·        150g mlečne čokolade (milka, najlepše želje ili po izboru)

Priprema:

1.      U manjoj šerpi zagrejati 150ml mleka do vrenja.

2.      Dodati 20g griza, kuvati na nižoj temperaturi par minuta dok se ne zgusne.

3.      Skloniti i ostaviti samo minut-dva da se ohladi.

4.      U tu, još uvek toplu griz kašicu, dodati 150ml jogurta, jedno jaje i 50ml ulja, pa sve dobro promešati žicom da ne ostane grudvica od griza.

5.      U dru posudu pomešati ostale sastojke – brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i prosejan kakao.

6.      Dodati tečnu smesu i dobro izmešati.

7.      Na kraju umešati 100g iseckane mlečne čokolade.

8.      Sipati u mafin kalupe do 2/3 visine, pa posuti sa preostalih 50g iseckane čokolade.

9.      Peći na 200°C oko 20 minuta.

Prijatno!

Podeli:

Ostavite komentar