Čokoladni mafini sa grizom
Sastojci:
·
150g brašna
·
180g šećera
·
1 kesica vanila šećera
·
1 kašičica praška za pecivo (pola kesice)
·
20g kakaa
·
150 ml mleka
·
150 ml jogurta
·
1 jaje
·
50ml ulja
·
150g mlečne čokolade (milka, najlepše želje
ili po izboru)
Priprema:
1. U manjoj
šerpi zagrejati 150ml mleka do vrenja.
2. Dodati
20g griza, kuvati na nižoj temperaturi par minuta dok se ne zgusne.
3. Skloniti
i ostaviti samo minut-dva da se ohladi.
4. U
tu, još uvek toplu griz kašicu, dodati 150ml jogurta, jedno jaje i 50ml ulja,
pa sve dobro promešati žicom da ne ostane grudvica od griza.
5. U
dru posudu pomešati ostale sastojke – brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za
pecivo i prosejan kakao.
6. Dodati
tečnu smesu i dobro izmešati.
7. Na
kraju umešati 100g iseckane mlečne čokolade.
8. Sipati
u mafin kalupe do 2/3 visine, pa posuti sa preostalih 50g iseckane čokolade.
9. Peći
na 200°C oko 20 minuta.
Prijatno!