Gomboce
Sastojci:
·
120g pirea iz kesice
·
4dl hladne vode
·
2 kašike ulja
·
1 jaje
·
100 – 120g brašna
·
100g pšeničnog griza
·
Prstohvat soli
·
2 kesice vanil šećera
Fil:
·
Šljive, džem, krem, čokolada..
Za valjanje:
·
5 – 6 kašika šećera
·
3 kašike prezle
·
3 kašike keksa
·
50g maslaca
·
3 kašike ulja
Priprema:
1. Sve
sastojke za testo staviti u činiju i umesiti testo.
2. Kidati
testo i filovati po želji.
3. Staviti
u testo šljivu/fil i napraviti kuglice.
4. Stavljati
u kipuću vodu i kuvati 10-ak minuta, dok ne isplivaju gomboce.
5. U
pliću šerpu ili tiganj staviti maclac i ulje i propržiti prezlu sa keksom.
6. Gotove
gomboce ređati na prezlu i posuti ih šićerom.
Prijatno!