Recept: Mak kocke sa korom

Mak kocke sa korom

Mak kocke sa korom

Sastojci:

Kora:

·        6 belanca

·        120g šećera

·        75g maka

·        3 kašike brašna

·        Pola kašičice praška za pecivo

Fil:

·        6 žumanca

·        6 kašika šećera

·        Gustin

·        250ml mleka

·        2 kašike maslaca

·        Vanila aroma

Priprema:

1.      Umutiti 6 belanca sa prstohvatom soli i 120g šećera dok ne počnu da sijaju.

2.      Dodati 75g maka, 3 kašike brašna i pola kašičice praška za pecivo, sve sjediniti.

3.      Izlizi u pleh 20x30 i peći na 180°C dok ne dobije zlatnu boju.

4.      Zatim umutiti 6 žumanca sa 6 kašika šećer, pa dodati gustin koji ste prethodno rastvorili u 250ml mleka.

5.      Kada sjedinite kuvati na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne.

6.      Smesu ostaviti da se prohladi.

7.      U međuvremenu umutiti 2 kašike maslaca (sobne temperature) sa kašikom šećera i kašikom vanila arome, koje dodajete filu.

8.      Preko kore nanosite fil, pa ređate keks petit koji ste umakali u kafu.

9.      Ostaviti da se hladi u frižider te posle par sati stavljate glazuru.

10.   Za glazuru otopite 100g čokolade sa 60ml slatke pavlake  i 40g maslaca.

11.   Ohlađen kolač prelijete glazurom i vratite na još sat vremena u frižider.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar