Recept: Pancerote iz rerne

Pancerote iz rerne

Pancerote iz rerne

 Sastojci:

·        200ml toplog mleka

·        100 ml tople vode

·        100ml ulja

·        Pola svežeg ili 1 kesica suvog kvasca

·        1 kašičica šećera

·        1 do 1/5 kašičica soli

·        500-600g brašna

·        1 jaje za pemazivanje

·        Susam za posipanje

Fil:

·        Šunka, pečenica ili parizer

·        Sir po želji

·        1 pavlaka

·        Origano

·        Kečap

 

Priprema:

1.      Ugrejati 200ml mleka, zatim dodati u činiju, zatim dodati 100ml tople vode i 100ml ulja.

2.      Dodati 1 kesicu suvog kvasca ili pola svežeg ( svež kvasac namrviti).

3.      Zatim dodati jednu kašičicu šećera i promešati.

4.      Ukoliko koristite svež kvasac nema potrebe da mešate nego samo ostaviti da malo nadođe.

5.      Odvojiti  500g brašna i dodati mu jednu kašičicu soli i promešati.

6.      Brašno polako dodavati u činiju sa mlekom i umesiti glatko testo.

7.      Prekriti testo i ostaviti 20 minuta da naraste.

8.      Za to vreme iseckati suhomesnato i sir, dodati im 1 pavlaku, malo kečapa i origarana i promešati.

9.      Razviti testo i vaditi krugove činijom ili čašom, zavisi koliko velike želite da budu.

10.   Na jednu polovinu staviti punjenje pa preklopiti.

11.   Da bi se dobio prepoznatljiv izgled pacerote viljuškom pritisnuti.

12.   Poređati u pleh, premazati jajetom i posuti susam.

13.   Peći na 220°C nekih 20 minuta.

Prijatno!

Podeli:

Povezani recepti

Ostavite komentar