Pancerote iz rerne
Sastojci:
·
200ml
toplog mleka
·
100
ml tople vode
·
100ml
ulja
·
Pola
svežeg ili 1 kesica suvog kvasca
·
1
kašičica šećera
·
1 do
1/5 kašičica soli
·
500-600g
brašna
·
1
jaje za pemazivanje
·
Susam
za posipanje
Fil:
·
Šunka,
pečenica ili parizer
·
Sir
po želji
·
1 pavlaka
·
Origano
·
Kečap
Priprema:
1.
Ugrejati
200ml mleka, zatim dodati u činiju, zatim dodati 100ml tople vode i 100ml ulja.
2.
Dodati
1 kesicu suvog kvasca ili pola svežeg ( svež kvasac namrviti).
3.
Zatim
dodati jednu kašičicu šećera i promešati.
4.
Ukoliko
koristite svež kvasac nema potrebe da mešate nego samo ostaviti da malo nadođe.
5.
Odvojiti 500g brašna i dodati mu jednu kašičicu soli i
promešati.
6.
Brašno
polako dodavati u činiju sa mlekom i umesiti glatko testo.
7.
Prekriti
testo i ostaviti 20 minuta da naraste.
8.
Za
to vreme iseckati suhomesnato i sir, dodati im 1 pavlaku, malo kečapa i
origarana i promešati.
9.
Razviti
testo i vaditi krugove činijom ili čašom, zavisi koliko velike želite da budu.
10. Na jednu polovinu staviti punjenje pa preklopiti.
11. Da bi se dobio prepoznatljiv izgled pacerote viljuškom
pritisnuti.
12. Poređati u pleh, premazati jajetom i posuti susam.
13. Peći na 220°C nekih 20 minuta.
Prijatno!